Thursday, April 19, 2012

Hafiy Al Zikry 1 Month Old

Hari ni dah 34 days. lagi 10 days nak abes pantang <--- alah bajet berpantang sangat leteewwww

Our little baby dah selamat kena jab for 2nd dos Hepatitis B. meraung sampai tak keluar suara ok. memang aku nak salahkan nurse tu sebab kasar nak mati. sebab nak kejar masa punya pasal (dah almost nak abes office hour) dia punya cucuk tu punya lah kuat. main tekan jer dekat peha budak. dah lah dia kecik lagi, jarum tu plak dia main jolok macam tu jer. berdarah banyak hokey! nak menitik air mata maknya sob sob sob.

Dengan anak tak puas menyusu lagi masa tu. mak sedih hokey! patutlah mak ayah aku dulu tak bagi kami kena inject. now i know.

Dah lah malas nak ingat. sakit hati.

Tengok gambar Hafiy lagi tenang hati ini hohoho.


Ok tau maknya yang interprem lebih2 herherher.

Hafiy Al Zikry 0 day old
Berat: 3.17kg
Tinggi: 53cm
Ukur lilit kepala: 32cm

Hafiy Al Zikry 1 month old
Berat: 4.1kg <-- ok dah naik 1kg rupanya. patutlah lenguh lain macam bila dukung dia sekarang
Tinggi: 54cm <-- eh 1cm jer bertambah?
Ukur lilit kepala: 35cm <-- cepatnya besar kepala nak ooii hohoho

Kerut dahi. kembang2 hidung. hobi dia.

Maknya dah turun 13kg uollssss :D

So Tata.

8 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

amboi,terpacak rambut
hehehehehe

MimahAjil said...

wow...maknye turun 13kg??
besh2...
sgt cute Hafiy Al Zikri ni..

safiyyah osman said...

sebjik macam ayah dia..hihihi..masa adelia cucuk 1bulan ritu,nurse baik..even saya p pun dah nk dkt waktu lepa rest...

bila la dpt jumpa hafiy dgn ibu dia ni.hihihi


p/s : bila ingt blik camna kita kenal dkt blog nak tgelak...hehehehe ;p now msing2 dah ada anak sorang dh ...^__^

ciksuen said...

dl mase i bawak sufi utk jab 1 month old pon camtu jugak. nangis teruk sgt smpai suara ilang. smpai i pon jadi nk nangis jugak.

Wawa said...

tak sabar nk bawak Annaila cucuk...sbnr nye tak sabar nak keluar umah jejalan...g klinik pun jadi lah...hihi...:p

Cik Cura said...

amboi rambut dia. tecit2 dah pandai. haha

Qyla Aqilah said...

The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

luvira said...

nasib baik la nurse cucuk alysa tuh baik sangat...sopan santun n lemah lembut jea...