Monday, June 11, 2012

Bertuahlah Jugak hehehe

This year first time aku join family day kompeni hubby. first time join, n first time jugak bawak anak. seronok ;)

Hubby siap tak nak masuk keje pagi semalam sebab, "Kita pegi lah family day tu nanti. kot lah tuah Hafiy dapatlah adiah tv beso!" hahaha verangannnnnnnnnnnnn

At 600 am aku dah bangun (ada anak baru reti nak bangun awal hahaha). masuk dapur, masak breakfast (i kan housewife uollsss. haruslah rajin memasak kennnn)

Dah siap masak, mandi. lepas mandi, kejut hubby. turn dia mandi, aku kemas2 apa yang patut. siap hubby mandi, dia mandikan Hafiy pulak. siap Hafiy mandi, aku siapkan, pakai baju segala. hubby siap2, panaskan enjin kereta <--- wahhh detail cerita kesah peribadi nampak muahahahaha.

Pukul 8 lebih baruuuu la dapat gerak dari rumah. sampai dekat tempat kejadian, RRIM Sungai Buloh, daftar n ambik makanan (cisss ada sedia breakfast rupanya. kalo tau tak masak pown hahaha)

Time sampai si kecik ni tengah tido. almaklum belum timing untuk dia bangun lagi pown. letak jer dalam stroller, tido la kejap. bila dah bising gedang gedung gedang terjaga la budak ni..

Time dia bangun tu ada pulak awek2 yang duduk sebelah kitorang. awek2 ni pulak sibuk duk mengagah dia. apa lagi.... tersengih2 lerr


Gataiiii hahahaha. awek2 tu siap berebut2 nak mengagah dia. budak mesra alam! hahaha.

Pastu duduk dengan Abi..


Main2 ngan ibu..


Main2 ngan Abi...


Pastu lapar balik la! hehehe.

Ibu suap susu dia tak mau!


Sengih2 senyum2 jeling2. minum main2


Kena Abi jugak yang bagi minum. sajer jer tau.


Pastu tido balik hehehe.

Tempat ni bising bebeno dengan bunyi muziknya, dengan suara MCnya. sukaneka pown kecoh kemain. hubby join, group dia ada la menang sekali. dapat air freshener made in China. nak pasang pown tak reti hahaha. bila dah bising budak kecik ni pown susah la nak tido. ada la dalam 10-15 minit dia lena. pastu terjaga dah ek ek ek ek.

Awek tadi tu duk mengagah2 sampai ternganga2 mulut si Hafiy. last2 sambil gelak sambil nangis hahaha comel giler. yer lah mengantuk lagi kan, tido tak lena. sua botol tak mau. yer lah mana dia nak bila dah bau aku. mulut duk nganga2 cari nenen hahaha. so terpaksaaaaa lah jugak NIP.

Homemade nursing cover. guna pashmina sajerr

Tapi minum sekejap sangat. dia tak selesa. yer lah situ panas. aku tengok pown rimas. dia duk menolak2 kat dalam tu. punya la aku cover. karang terselak tak pasal2 free show hahaha. serius aku belum cukup konpiden nak NIP. takpe next time cuba lagi :D


Dodoi2 goyang2 baru lah terlena balik. berjoget2 aku kat tengah orang ramai tu wahahahaha. ahhh pedulik apa kan. orang ada anak paham la kenapa. tido berpeluk macam ni lena la sikit dia. tapi tak lama mana pown, sekejap jugak..

Eh2 awek kat belakang tu la yang si Hafiy ni berkenan sangat hahaha

Aktiviti yang dorang buat takde la banyak sangat. sukaneka orang dewasa, kids, penyampaian hadiah. hubby dapat la naik pentas tahun ni. dapat Perfect Attendance punya award. ok takde la perfect mana sebenarnya. perfect sebab tahun 2011 dia takde MC jer. bukan perfect datang awal punch card tak pernah merah ahahahaha. dapat la voucher AEON RM100 (ok dah booking nak beli baju si anak hahaha).

Gula2 kapas. lama tak jumpa benda nih

Ok bila dah settle sume, tiba la masa untuk Lucky Draw yang ditunggu2. yang duduk jauh tetiba jer dah sampai ke depan hahaha penangan TV plasma 42".

So dapat tak kami TV besau tu?







Mesti la dapat!







Dapat tengok orang naik pentas hahahahaha.

Belum rezeki lah. tapi hubby naik pentas jugak. dapat la voucher KFC @ Pizza Hut @ Rasamas 50hengget. jadi la tu dari takde kan? yer lah nombor beratus, hadiah ada 40 jer.

Kira bertuah la jugak kennnnn! :D

Dah settle, jom kita balik!

Up up and away!


"Kejam betul Ibu ni. sakit pinggang kita tau........." :D

Ok ada lagi 1 berita.


"Kita dah boleh meniarap sendiri dah!" 10 June 2012, 545 am.

So Tata.

8 comments:

ibuhebat said...

kreatif la nursing cover tu! :)

masmaribellmastura said...

hehehhe..sronok la baca..sweet sangat ur life.. ;)

PUAN SUE said...

seronoknye da..baby su pun dah pandai meniarap..hepi..

Sha said...

Wah hafiy...mkin encem hidung mancung!

safiyyah osman said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...jeles!dah oandai dia meniarap..hihihi...adelia dok berat bontot lgi..acah2 pusing ja pandai...hihhihi

Riana said...

salam.betul..nursing cover tu memberikan sy idea..xpyh la belikan =)))..just follow u..jemput ke blog sy =)

Reen Tart Nenas said...

kreatif jahit sendiri tu. xyah la memahal beli :)

aTy _faRed~ said...

comel jer..!!! kalau tengok anak sengeh2 gelak2..memang sonok kan..lagi kalau die dah borak2...heheh..
nursing cover kite same..!!! pakai shawl jer..hahaha..