Friday, May 20, 2016

Minat Pada Buku

Haaaa aktif la sangat berblog tu kan.
Kononnnnn :D

Just came back from a vacation, 4D 3N.
Tak jauh pun, Langkawi je.
Kalau tak silap ni kali ke-4 or ke-5 dah aku ke sini kot.
Time bujang datang berdua dengan BFF, Kema.
Time baru kenal-kenal dengan Mr Hubby, datang kenduri belah family dia.
Tahun lepas datang dengan family kecik kami, and bawak sekali mom n father in law.
Tahun ni bawak mak sendiri pulak.
Ok so maknanya kali ke-4 ler hehehe.

Pasal vacation ni kalau rajin i update.
Tak boleh cakap sekarang, kang selalu tak menjadi je niat tu hahaha.

Ok sambung cerita pasal anak bujang ni.
This kid memang tersangat suka dekat buku.
Kalau dah jumpa buku, dia punya tahap melekat tu memang sekuat gam gajah.
Tapi tak boleh lawan tahap melekat bila pasang cerita kartun.
Kids will always be kids.


Bought 1 whole set of these gamebooks from HERE.
Lamaaaa menunggu nak dapat gamebooks ni.
Nop she's not selling the books, but she was helping others to own this books and pay her the cost ONLY.

Baiknya hati T___T
Kalau sendiri nak buat memang tak terbuat la..
Mana nak combine semua lagi, nak print lagi, nak laminate lagi, nak punch & collate lagi.
Mak tak setabah itu T____T

Anyway thanks Jiji :)
Dia ni kawan sekolah aku punya adik.
Tapi dia memang blogger femes pun ;)



Ini buku colouring yang beli dekat Mr DIY.
Tak menyempat sampai rumah, masuk kereta terus nak colour.
Asalnya pegi Mr DIY tu nak beli whiteboard marker je.
Sekali boleh pulak takde yang marker macam-macam colour tu.
Jadinya takkan nak pulang tangan kosong kennnnn.
Alasan sangat nak menyoping hahaha...


Then sampai rumah baru bagi dia buat gamebooks ni.
And he love it soooo much!

Duk ulang-ulang buat.
Yang bestnya sebab buku ni fully laminated.
Boleh tulis then padam tulis padam tulis padam sampai lebam :D

Semua ada 5 jenis buku, and i bought all.
Even tak semua pun lagi yang Hafiy pandai buat.
Sebab buku ni ada kesesuaian ikut age.

His favourite book so far yang ni lah.
Buku matematik.
Menurun mak sangat tawww.
Dia dah pandai mengira and tulis nombor 0-10.
Even sometime still ada yang dia confuse.
Normal la, baru 4 tahun kot.
Jangan nak gelabah sangat boleh -..-

Ok thats all for now, janji hapdet kennnnn.

No comments: