Monday, May 16, 2011

Aktiviti Semasa Berpantang

Cooking with love
1st day balik rumah, hubby masakkan bubur. sedaaaap :). i know he has put so much effort on this bubur sebab bini dia tak berenti2 membebel lapar. hahahaha. i lap u :P

Ikan bilis + cili kering goreng

Shopping barang dapur
Went to Tesco Shah Alam. beli barang itu ini. burn +-300. n yeayy rumah kami akhirnya dah ada kuali!

Ikea
Last time (which was the first time) pegi was 3 or 4 years back. kali ni baru 2nd time. penat tahu memujuk? my hubby hates kL. buleh? total burn: +-200. beli barang kecik2 jer. tapi sebenarnya tujuan utama yang ni

Ikea meatballs. akhirnya akhirnya akhirnya!!! setelah bertahun2 aku mengidamkannya. portion paling banyak hokey..

Chicken leg apentah. aku tak suka. masam!

Rumah
Bila plan nak pindah, ada jer benda yang menghalang. stress tau jadi aku?

Rumput semakin panjang. takpe tak lama lagi akan ku kasi simen sume ni.

Takkan dah ada anai2 kot??? berlubang kabinet aku. mula la ada orang tu pk pk dan pk. kepala dah botak jadi bertambah botak. kahkahkah. dapat duit la orang pest control nanti.

Nah close up sikit. letak racun sendiri dulu.

Tengok wayang
Balik dari ambik darah dekat Hospital Putrajaya hari tu, terus singgah Summit. cite Fast 5 memang besttttt!


Menabung amalan mulia

Pergi kedai barang2 plastik. terjumpa tabung ni.

Yang penting, tak boleh ngelat sebab takde tempat nak korek. nak duit? kasi pecah itu tabung dulu. jadi kalo setakat ada 10hengget tak payah la nak susah payah pecahkan tabung RM3.90 ni :D

P/s: Berpantang la sangaaaatttt....

P/s 2: Selamat Ulangtahun Kelahiran yang ke-52 untuk Mak and Happy Teacher's Day untuk sume guru!

So Tata.

5 comments:

Amelyn A said...

i blur.
apa yang u berpantang?? i tot u miscarriage. haishhh

aTy _faRed~ said...

tak masuk pindah lagi dear..??

iedayah said...

sara,time i pntang dulu pn hubby byk menolong tuk bg support.suke n sedih.i pnye ritu siap kn mkn ubat tuk abort kn.coz sparuh da kuar awal tggl lg ckit je..sakit xyah ckp kn...btw,get well soon sara..=)

mRs mysarah said...

amelyn:

ikut nasihat orang tua2. miscarriage sama jugak dengan orang bersalin. i mean berpantang. bukan lah kena pakai ubat kat kepala ke, apa2 yang macam orang bersalin kena buat tu. just jaga pemakanan, n pergerakan di awal2. tak boleh angkat barang2 berat dulu n lain2. kena jaga sebab rahim belum kuat.

amElyn said...

i knew that.
for the first three months must take an extra care. possibility untuk miscarriage memang tinggi. depends on individu jugak. mana yang lasak tu and rahim kuat, insyaAllah takde apa2...

neway, goodluck! semoga semua M2B selamat menjalani proses mengandung dan bersalin!!! =)))