Friday, May 4, 2012

1st Outing!

Omaknya tak sabar2 tunggu hari ke-45. mau jalan2 sakan lah kononnya. tapi Abi keje, so Ibu bawak Hafiy jalan2 dengan Ayah Chik je la yer..

1st trial bawak Hafiy jenjalan naik stroller. Ibu pown baru 1st time bawak kete selepas sebulan setengah tak pegang stereng. nebes tau! hohoho. Ayah Chik jadi baby sitter, pegang Hafiy kat sebelah :)

Ala.. bukan pegi mana pown.. pegi Mydin saje hehehe.

Gelagat si Hafiy

Sampai jer dekat parking, bagi susu dulu siap2. "Perut kena kenyang, baru lah hati senang, kan Ibu?" hehehe. lepas minum, masuk stroller.

"Best lah tido kat sini. sejukkkk jer"

"Tapi... apa yang bau busuk ni Ibu!! :D"

Tak lama lepas tu terjaga lah si budak kecik ni..

Muka dah excited dah

Emmm.. kita kat mana ni Ibu? banyaknya lampuuu

"Ehhh apa tu??"

"Kita suka lah jalan2 macam ni Ibu"

"Lain kali nak datang lagi lahh!!!"

Alhamdulillah, Hafiy tak banyak ragam. tapi aku dah pam susu siap2, letak dalam botol. bila dia lapar, aku bagi jer lah susu tu. senang sikit kan. tengah2 beli barang takkan nak berkejar keluar cari nursing area. potong mood nyoping lah gitewww hohoho.

Ok cakap pasal botol, Hafiy takde masalah nak minum pakai botol pown. aku guna Tommee Tippee. setakat ni dia ok. senang sikit nak bawak ke mana2 or nak tinggal sekali sekala kan. gud boy anak Ibu :)

Bila dah kenyang, tido balik jer laa :)

So first trial bawak Hafiy g jenjalan = LULUS.

Boleh jalan2 lagi yer pasni! hehehe.

Lepas ni nak cuba driving berdua pulak dengan si kecik ni. cuba letak dalam car seat pulak :)

So Tata.

3 comments:

Baby Things N' About said...

baiknye hafiy :)

mia-ina said...

baik dia ye bw berjalan,,bgs2x

cha said...

haha mesti u tak sabar tunggu abis pantang kan. comel je hafiy. nasib baikla dia kesian kt ibu dia ni bwk dia jalan tu dia baik je kan