Wednesday, May 16, 2012

Hafiy Al Zikry 2 Months Old

At 2 months old, he is now 5.5kg!

Latest position bila tido. lena betul

Kali ni kena jab nangis kejap jer. nasib baik hohoho

Progress Hafiy setakat ini:
  1. Dah pandai gelak2 <--obviously. kalo tengah tido lagi aktif gelaknya. sampai mengekek2. heran
  2. Dah mula mengiring sendiri sikit2
  3. Dah mula suka hisap tangan. nak masuk jari dalam mulut tak berapa nak berjaya. so hisap seketul tangan macam tu jer
  4. Waktu tido dia adalah 12 malam hingga 10 pagi (suka bangun lambat macam mak dia jugak hahaha). kerap bangun malam untuk menyusu. minum sikit2 jer tapi kerap. suka bergayut
  5. Sangat suka mandi. lagi lama kita rendam dalam bath tub tu, lagi tersengih2 la dia. tapi jangan la kasi mandi dengan air sejuk. sentuh sikit jer kulit, meraung terus hahahaha
  6. Dah pandai nak tido berdodoi hadoiii
  7. Tak suka pakai topi atau apa2 saja benda yang diletak di kepala. bila terasa jer ada something kat kepala dia, dia akan menggeleng2 ke kiri kanan, terkenyit2 mata, menggeliat sepenuh tenaga selagi tak 'free'kan kepala dia. nasib baik awak tu lelaki nak ooiii
  8. Paling suka bila kita bukak seluar dia. kalo tengah nangis boleh diam
  9. Sekarang dah berak 2 hari sekali. sebelum ni 3 hari sekali baru berak. ok pasal berak pown nak cerita ke hahaha
  10. Tido sekejap2 jer. hari tu tinggalkan dengan Mak Tok nya, tak boleh buat keje lah Mak Tok dibuatnya hahaha
  11. Lebih lena bila ditidokan mengiring sebab even dia terkejut terangkat2 tangan pown, dia akan terlena balik dengan sendirinya (most of the time lah. bukan lah setiap masa macam tu)
  12. Bila keluar, most of the time dah siap bawak EBM. tapi even baru lepas minum botol, bila aku ambik turn pegang dia, mesti mencari2 jugak. anak ohhh anak
Kita dah 2 bulan dah!

P/s: Selamat Hari Lahir buat Opah kita yang ke 54 tahun, 16 May :)

So Tata.

1 comment:

Mummy GreenyHouse said...

besarnye gelak die! ceria je tgk..
cepat perkembangan die..suka no. 8!hihi..same like my baby dulu.
p/s: suka sgt nama anak awak..unik n best..~♥