Friday, July 27, 2012

Reject Botol Susu.. Mentah2!!

Ayoyoyoyoooooo!!

Oleh kerana dah lama sangat tak bagi budak sorang ni minum thru botol, dia dah tak mau!!

Mula discover masa aku pegi interbiu last week. dia stay dengan Abi kat kereta. masa tu dia baru bangun tido. tak nangis pown, tapi Abi dia saje la suap susu sebab takut membazir jer kalo tak guna. tapi Abi dia kata, dia gigit n tarik puting botol tu macam dia buat dekat cik N aku. pastu mengamuk2 berebut botol tu. bukan nak minum tapi nak main. aku iya kan ajer la...

Then ada satu malam tu aku kemas stok EBM kat fridge. pastu ada pulak yang terjatuh n pecah bekasnya. nak simpan memang dah tak boleh, so aku thaw kan, kasi dia minum.

Ini lah reaksi dia pada botol susu tersebut.


Digigit, ditarik, disembur. langsung dia tak telan. aiyoooooooooooo!

Macam mana Ibu nak tinggal kalo Ibu dah keje nanti ni??

Parah.. parah..... huhu

So Tata.

8 comments:

aTy _faRed~ said...

sarah..aty ni kan hanto anak kat baby sitter..2 hari sabtu ahad aty bagi direct feeding jer..tak pernah bagi botol..kalau aty cuti 4 hari..4 hari ar direct feeding...lepas tu kakak baby sitter tu kate die mesti tak nak botol dah macam muler2 dulu...haaa..tu baru 2 hari jer tu..heheh..

yUmIe said...

iman dlu pn mcm tu,wktu yumie nk start keje mmg die xmo lnsg botol.then mak jga time tu,so amik mse 3/4 hr gak bru die ok.itu pn siang je.mlm ttp nk mengempeng.
skrg dh benti blk.mmg df je,tp mak slu pesan siang2 ttpp kne bg botol gak.so t'pkse le bg gak.itu pn kekdg die reject gak.huhu..

mia-ina said...

cbrn juga ye for bf nie...x sangka susah gak nk menangani anak kecil ya...byk mia belajar dr yg dh jd mummy

cha said...

Alah manjanya ngade ngade taknak botol ye babab kang haha. U duk jln kebun ke. Mmg dkt dgn rumah mertua i u haha. I order bahulu ms kawen pn kt jln kebun hihi

mRs mysarah said...

cha: memang manja ngade2 hahaha!

u order dgn restu rezki ek? lorr org jln kebun rupanya hubby u. nanti2 leh la jumpa. tapi i maluuuuuuu hahaha

cha said...

Haha manje ngengada kan dia tak kasik u kejela tu

Tak u. Hubby i bkn org jalan kebun tp rumah dia area sane. Kat berjaya park yg baru tu. hazel 2. Pasan tak? Tepi jalan je kn dkt sgt dgn jalan kebun tu. Haah i order kt restu rezki hihi. U mmg org sane ke? Keciknyala dunia ni kan.

Azian Elias said...

salam kenal..

Hanis MY said...

salam dear ala tomey2 hafiy.. aci ke panggil hafiy hehe sebab baru first tme dtg sini... try tukar botol/puting lain kut2 ok ke

ssh nk dpt nursery kerajaan, kalau swasta janji ada duit tapi mahal sgt tak mampu huhu ada di entri ini
http://hanasakura-tomodachi.blogspot.jp/2012/08/macam-macam-proses.html