Wednesday, July 9, 2014

Wanita

Untung la office cuma jarak 10 minit dari rumah.
Dulu office jauh, sementara nak sampai office tu, sambil layan jammed, sambil selfie penuhkan henpon.
Sekarang sampai traffic light, baru nak ambik fon, eh eh eh dah hijau :D
Nak selfie dekat parking pun agak2 la kan.
Baik cepat2 masuk office.
Dah la selalu lambat.
Mana taknya.
Pukul 8.30 baru gerak terkedek2 hantar anak, start enjin kete.
Dekat kononnya hehe.

Time2 bulan puasa ni sangat lah best bagi I.
Bila time holiday tu mak aihh bestnya hahaha.
Kalau tak semput I nak tahan lapar.
Eh dah boleh makan, apa salahnya.
Cuma jaga la adab tatatertib.
Alah dah besar dah semua, takkan tak paham2 ;)

Untung lah jadi wanita.
Diberi kelonggaran, diberi keistimewaan.
Tapi ada jugak yang nak puasa penuh, sampai sanggup ambik ubat untuk delay period.
Pernah baca kat mana entah, katanya datang bulan itu fitrah, kitaran badan wanita yang normal.
So kenapa nak kena sekat2 bila Allah dah tetapkan?

Lain lah kalau kita nak pegi umrah, tunaikan haji.
Bukan senang nak sampai sana ye tak.
Bila dah pegi, tak dapat buat ibadat apa2 rugilah..
Itu lain kalau nak ambik ubat pun.

Bersyukur la kita sebagai wanita, terpilih kita ni ;)


No comments: