Wednesday, December 29, 2010

Yes.. I Owe u! :P

Assalamualaikum ;)
Maaf tak sempat nak update.

Hujung tahun = Closing Account = Busy

Kenapa la aku kawen hujung tahun kan? kan dah takde masa nak update cepat2? muahahaha. sabar yer. biar la basi pown, i akan update jugak. kawan2 blogger yang datang my wedding, gambar nanti i masukkan ok? sebokkkkk sangat nih :D

So Tata.

Thursday, December 16, 2010

Review: Bilik Pengantin

Patutnya aku review pasal engagement n nikah dulu, tapi takmo la. nak skip. sebabnya nanti dalam post nikah akan ada gambar bilik, so tak surprise la kan? eceh. so aku masukkan entry ni dulu yer :P

What i love most about my wedding was my room! yes i really love it. bilik pengantin hasil ilham dan inspirasi dari pengantin sendiri. maunya tak suka kan? hehehe. aku kumpul idea sikit2 sampai la terjadinya bilik yang aku idam2 kan. n perkara yang paling tetamu puji pown, bilik aku la. bukan pengantin, bukan pelamin bukan benda lain. bilik pengantin dah overshadow pengantin weh. ahahaha.

Aku hias bilik ni from zero ok. bilik ni memang kosong n tak pernah orang duduk pown. bilik separa siap masa tu. but now dah fully furnished weh. haha.

Ini jer gambar keseluruhan bilik yang mampu disnap. pink uuuu. lawa kan? kan? :D

Jom kita story one by one.

Cat - the colour

Gabungan dark pink + white. majoriti memang menentang habes la pemilihan kaler aku ni tau. abang2 aku sume tak berkenan kalo aku cat bilik aku tu kaler dark pink. dorang kata kalo nak pink jugak, buat soft pink jer, dark pink tak lawa. terang sangat la, pink sangat la. tapi aku berkeras jugak nak kaler tu. sanggup aku balik kampung 2 minggu berturut2 semata2 nak carik kaler yang aku berkenan. takmo suruh dorang pilih, lain jadinya nanti! haha.

N hasilnya, 100% puas hati! suka sangat2 bila dah siap letak perabot n what so ever hiasan. macam bilik princess barbie uollssss. hahaha.

Perabot

I decided to make it all white. pink + hitam = tak cantek. for me la yer. so i choose white. memang sangat kena dengan warna cat yang aku pilih tu. its soooo lovely :))

So bila set perabot putih, sume yang lain pown aku beli putih. baru la matching kan?

Hiasan

Cermin besar. i bought it from Nilai 3, angkut sampai Ganu nun! giler kental kan? measurement 4' x 3'. the price? it just RM100! saaaangat murah dengan kualiti yang saaaangat bagus. i love it to the max la wa cakap lu. ekekeke.

N dekat bawah cermin hikmat ni, aku letak console table. sangatlah berkontrobesi tau ini console table. merata aku carik warna putih, susah giler nak jumpa tahu? last2 tau apa aku buat? beli jer apa yang ada, kasi spray kaler putih. selesai masalah! haha. terima kasih Mr Busy (masa tu belum jadi suami mithali :D)

Pasu bunga putih, also bought it from Nilai 3. its for RM28. the best price yang aku jumpa for that design. nampak lampu meja juntai2 manik kristal tu? meh close up sket.

Ha lawa tak? lawa tak? i sukaaaaaaaaa. bought it for RM100. also at Nilai 3. see, majoriti items aku angkut dari sana. puas hati tau, berbaloi-baloi :D

The pink carpets n the curtains, also from Nilai 3 :). carpet pink tu sekeping rege dia RM150. beli 2 keping (different measurement) they give me RM280. carpet bulu2 yang sangat soft n sejukkk. masa malam pakai inai aku tido atas carpet jer tau? syokkk. haha.

Bantal bulu2 lembut corak roses, bought them from The Store, Plaza Alam Sentral, Shah Alam for RM19.90 each kot. wall sticker dekat atas kepala katil tu, tak sengaja tempek kat situ. mula ingat nak cabut balik, tapi orang kata comel, so aku biarkan jer la sume ;). ni adik aku yang tolong tampal, tangan dia berseni dari aku walaupown dia adalah seorang lelaki. hehehe.

Flowery frame tu plak, aku DIY. dapat inspiration from Aty sayang. thanks Aty for the idea! mula ingat nak letak atas kepala katil, tapi the colour tenggelam plak. so tempek jer dekat atas meja solek ni. ok la kan! :)

Nampak tak pomander balls tu? tu bukan aku buat. but someone yang sangat baik hati kasi aku pinjam. Mekaseh cayang. nanti i pulangkan yer? ;)

N kesimpulannya, i really L.O.V.E my room! even lepas kenduri pown, tak rasa janggal biarkan bilik dalam keadaan macam ni :)



So Tata.

Teaser: Shah Alam's Reception

11th December 2010



Soon. more pictures :)

So Tata.

Wednesday, December 15, 2010

Nak Tahu Tak?

Nak tahu tak? nak tahu tak? nak tahu tak???

Mokcik tengah sengal + pening tak tahu nak post review pasal apa dulu ni. sume pong mokcik nak publish. nak buat yang ni, teringat yang ni. nak publish yang ni, aishh terlompat pulak. ini la puncanya sampai sekarang mokcik tak publish apa2 review lagi pasal big day mokcik. hahahahaha.

So Tata.

Review: Official Photographer

Assalamualaikum :)

Fuhh fuhh fuhh fuhhhhhhh. kasi tiup sikit, banyak betul habuk! kahkahkah.

Baaaanyaknya benda nak cerita, from A-Z kalo boleh tahu? tapi banyak kekangan. masa n kesihatan. i tak sehat la uollssss.

Lepas majlis resepsi dekat Shah Alam, i MC 2 hari ok. paham2 jer la kan. baru lepas kawen, dah MC. apa orang pikir? hahahaha. giler sengal lah manusia2 yang berpikiran sedemikian. aku ni before kawen lagi asyik sakit belakang yer adik2 kakak2 abang2 sekalian. so lepas kenduri, lagi bertambah sakit sebab 1 hari suntuk dari pagi sampai ke petang pakai heals n berjalan tak berhenti. badan plak dah memang kurang sihat, so kebarangkalian nak sakit ni memang dah dijangka.

Duduk rumah nak curi2 bukak komputer pown hubby tak kasi. baring, tido, rehat saja katanya! stressssss.

Ok so post review pertama, cerita pasal my official photographer (OP) dulu ok? sebab yang ni tak memerlukan gambar yang banyak :D.

Kalau tengok betul2 pada gambar yang aku dah upload, mesti dah tau nama dia.

Yes his name is Syahiran Sukardi (klik untuk pergi ke FB beliau).


 Nah kasi tempek gambar yang hensem sikit lah! :P

Such a nice guy to work with! memang best giler la ngan dia ni. sangat spoting, slumber, cepat mesra, sengal, gila2, komited. n yang paling aku suka, he's got such lots of ideas! kitorang ni yang malu2 n keras macam batu kerikil pown berjaya dilenturkan. hahaha.

Kami kena paksa jalan berkilometer jauhnya, panjat tembok, mandi hujan. n yang paling parah, kena siram air 1 baldi! kahkahkah. seronok giler adik aku dapat kenakan kitorang. but the result, superb!



I love the photos. dia berjaya timbulkan emosi dalam setiap gambar. sangat berpuas hati. n i love it.


Mulut moncong nak kena lempang! haha

Fully booked until June 2011. so beware :D

Yes i've made a right choice by choosing him as my official photographer :) Lambatnya dapat gamboooo.

So Tata.

Tuesday, December 7, 2010

Life After Married

Hari ni genap 4 hari aku sah bergelar isteri kepada Hadi Afiq bin Kamal Din. alhamdulillah life's getting better. hidup makin tenang, dah tak perlu pikir pasal apa2 dah. just teruskan hidup secara normal dan berhemah. haha. antara perubahan yang aku alami sepanjang bergelar isteri ni:

Teguran suami


Yer aku mengaku aku tak la sebaik orang lain. selalu lengahkan solat. now suami selalu tegur. alhamdulillah setakat ni aku tak rasa terganggu walau sikit pown. rasa lebih bersyukur :). tapi yer la orang kata baru2 macam ni semua indah kan. pedulikkk!! haha. tapi satu jer tak suka, sokmo kena paksa bangun awal. kahkahkah.
 
Hubungan dengan adik-beradik

Adik aku pernah cakap masa malam sebelum aku nikah. dia cakap depan mak "Mak nanti Siti dah kawen mesti jadi lain dah". dengan sungguh2 aku cakap "Dok eh, sama jer lah!". yer memang tanggungjawab no 1 aku nanti ke atas suami tapi family aku takkan lupa. kan? kan? tapi sehari lepas nikah jer adik aku cakap "Kan aku dah cakap, mu lain dah.." Entah lain macam mana pown aku tak tau. cara aku cakap sume sama. perasaan dorang kot. maybe aku nak buat apa2 pown hubby mesti ada sebelah. nama pown suami isteri kan? hehehe.

Tapi dorang ni memang kelakar la. kadang2 dorang lupa aku ni dah bersuami. dengan selamba jer masing2 duk masuk bilik nak mintak itu ini. pastu baru la perasan tersasul masuk bilik orang. hahaha. tiga2 orang sume camtu. yang paling tak makan saman adik aku yang bongsu la. ni sampai sekarang, duk dalam bilik aku ni. aku duk tengah tulis blog, hubby tengah tido, dia duk main game henpon. atas katil plak tu! hahaha. naseb baik hubby memang jenis tak kesah. adik.. adik... asyik kena marah dengan abang dan mak pown, duk jugak masuk bilik aku. belum boleh terima kenyataan kot! haha. maklum la dari kecik dia la yang paling rapat :)

Setakat ni tu jer la kot yang aku perasan. yang lain? sama jer kot :D. i'm still Siti Maisarah binti Abd Rahman. hanya yang berubah, i'm now someone's wife :)

So Tata.

Saturday, December 4, 2010

I Am Now His Wife



More pictures to be uploaded soon :)

Friday, December 3, 2010

You Are Invited

Sticky Entry




Majlis akan berlangsung pada:

Jumaat, 3 December 2010 / 26 Zulhijjah 1431H
Kuala Terengganu, Terengganu

Sabtu, 11 December 2010 / 5 Muharam 1432H
Shah Alam, Selangor

Wednesday, December 1, 2010

1 Day & 15 Hours Before

Less than 2 days!

Hari yang agak sibuk. keluar dari pagi cari barang2 keperluan. beli barang masak makan beradab, coklat n 1 lagi barang atas dulang, bayar duit katering n so many more. fuhhh penat!

Duit keluar macam air. lepas kenduri konpem makan megi. padahal sokmo memang makan megi. haha. tinggal esok jer nak buat persiapan apa yang patut. hari ni kena settle these things:
  1. Ambil baju n dulang extra dekat butik. malam baru boleh ambik sebab ada lagi sikit manik nak kena jahit
  2. Buat last 2 bunga dulang. giler tak siap lagi kan? haha. siap bunga dulang, kena sambung settlekan hantaran. kena siap jugak hari ni. esok just buat sireh junjung. makcik marah buat hari ni. nanti layu katanya :D
  3. Pakai inai. yes kena pakai malam ni dulu. kalau tak merah malam esok boleh pakai balik

Apa lagi apa lagi? oh cannot think. bila banyak sangat mulut yang bagi pendapat itu ini kepala otak dah pusing. hohoho. ikut jer lah..

So Tata.