Wednesday, November 2, 2011

Baby Car Seat

Tadi kata nak beli car seat n stroller kan? tapi lari bajet la pulekkk. dapat ini saje.

 Baby kena suka sebab kaler ni maknya sukaaaa! agagagaga

Takmo lah bagitau harga sebab quite pricey. harga yang lebih kurang sama dekat supermarket. tapi takpelah i memang berkenan uollssss.

Yang murah memang ada tapi ciri2nya agak kurang digemari. lagipown jenis yang aku beli ni lebih kurang macam ni semua harganya. i mean for baby sampai besar (0-4 years). yang murah sikit ada tapi untuk 6 months and above and jenis lagi satu for baby 0-8 months only. yang aku beli ni merangkumi semua. eh macam belit2 pulak explanation aku ni. buat2 paham jer ler..

Bayar tutup mata saje lahhhh.


This one is for RM230. kalo cukup duit tadi dah sapu terus. tapi bajet dah lari dekat car seat. cash in hand dah bo liao. so terpaksa skip dulu. esok plak maybe? wahahaha rajin mak buyung ni nak menapak lagi nampaknya.

Kenapa aku beli semua ni dulu yer? sebabnya dah malas nak pk lagi. budget dah ada, so beli terus lah. kalau tak beli sekarang pown, nanti2 nak kena beli jugak. malas nak mencari dah sebenarnyaaa hehehe. and i dont think that i have enough time for doing all these things lagi lepas ni.

P/s: Aku beli semua ni lepas berfikir berpuluh2 kali. and yes akhirnya kami terpaksa mengakui yang kami memang memerlukan semua ni. insyaAllah berguna.

So Tata.

2 comments:

hudaadnan said...

stroller & car seat mmg sgt2 perlu..alah membeli tapi menang memakai bak kate pepatah...

Reen Tart Nenas said...

agreed. utk car seat mmg kena beli utk yg boleh pakai dari kecik sampai beso. takde la kena beli 2 kali :) lagi mahal kot kosnyer kalau gitu...