Wednesday, November 2, 2011

Bantal dan Tilam Kekabu for My Baby

After pulang dari Warehouse Sale hari tu, terus singgah ke kedai jual bantal kekabu. lagipown memang 1 jalan. i know this kedai pown from my friend yang selalu lalu lalang dekat situ.


Even hujan tetap singgah jugak. susah nak cari masa yang hubby free. lately ni lagi lah jarang dia ada masa. kerja kerja dan kerja. kadang2 rasa stress jugak sebab banyak benda yang tak boleh nak buat sebab dia tak ada. tapi bila lama2 dah terbiasa sangat dah. nasib baik i jenis berdikari uolssss. nak pergi mana2 i pergi sendiri. teringin nak makan apa2 i carik sendiri. uhuk uhuk. tapi tak kesah lah. dia kerja untuk aku, untuk anak dia jugak. ok dah melencong.


Ok kedai ni dekat puchong jer. senang ajer nak jumpa. kalau korang dari putrajaya, exit tol puchong, terus himpit ke kiri n masuk simpang. kedai dia betul2 dekat sebelah simpang tu.

Ada jual kekabu yang belum buat bantal or tilam jugak. harga boleh runding. eceh macam iklan berbayar pulak herherher.

So what we bought there?

Set tilam n bantal for baby: RM75
Bantal peluk (besar): RM28
Bantal tidur siap sarung (besar): RM20 x 2
Total semua: RM143. dapat lagi diskaun 3hengget hehehehe

Tapi harga ni tak tau lah fixed ke tidak. pandai2 korang la nak tawar menawar yer. but still aku rasa sangat2 berbaloi lah. set tilam for baby yang span pown dah RM60. tambah sikit jer lagi dapat yang kekabu. sejuk pown sejuk. tahan lama lagi. tapi depend la kan. ada orang tak suka. but aku dah niat dari awal lagi nak bagi anak aku nanti tido atas tilam kekabu. macam mak dia zaman dolu2 herherher.

Eh gambar tak ada lah. lupa mau snap2. nanti lah kemudian yer?

P/s: Lunch nanti mau pergi lagi la ke warehouse sale itu. mau beli stroller sama car seat. hubby kata pilih jer yang mana berkenan. see? i am really a very terpaksa independent mom-to-be.

So Tata.

11 comments:

Asfiza said...

kekabu sahaja ada jual jugak x?

Noli said...

best kekabu..sejuk je tido..

aTy _faRed~ said...

nak singgah sini jugak nanti.. siyes sangat2 tak sabar.. kalau tak tau jalan ai kol u ek nanti..;p

yUmIe said...

siyes murah..PIL yumie beli kt kedah pn RM100 tau sekali dgn sarung die 1set.just dpt extra bantal kecik baby yg skrg ni digunakan oleh mama die time tdo mlm tuk alas perut..haha

mRs mysarah said...

asfiza: yes kekabu saje pown ada jual. 1 paket rm15 jer

mRs mysarah said...

noli: yesss sejukkk besttt ;)

mRs mysarah said...

aty: ok kol saje. berbaloi kalo nak beli. lagipown kekabu susah nak dapat la kat sini kan

mRs mysarah said...

yumie: tapi yang ni tak ada sarung la. kena tempah lain :P But still masih rasa sangat berbaloi

Anonymous said...

kalau dari kl,mcm mana nak pergi ke tempat tu ye.saya dah lama mencari bantal kekabu.nanti bgtahu ye..tq

anakpakshaikh said...

kalo dari shah alam nak ikut mana ea. tol puchong yang mana satu ea

mRs mysarah said...

anon:
dr kl kena ambik LDP. sama jer direction dia

anakpakshaikh:
dari shah alam menghala ke puchong, highway LDP. akan jumpa 1 tol n u turn sebelum tol tu