Monday, September 24, 2012

Bermulalah Suatu Episod Baru

Yes i am now a working mommy.

No more tido lambat
No more bangun lambat sesuka hati
No more 24/7 dapat berkepit dengan anak
No more 24/7 dapat melayan karenah anak
No more time untuk update blog sesuka hati
No more facebook! (office hour) <-- saje testing bukak, sekali IT dah blok okayyy

Rutin baru sekarang:
  • Bangun seawal 6 pagi (ok bagi orang yang dah 6 bulan bertenggek kat rumah jer, pukul 6 tu sangat awal okay)
  • Lepas bangun terus ke dapur, masak! bawak bekal lagi mudah n menjimatkan. food court or kedai makan sangat jauh + mahal. bila bawak bekal, dapat jimat masa, tenaga n uwangnyaaa :D
  • Kemas beg susu, pam
  • Mandi n bersiap
  • 7 pagi, hantar anak ke pengasuh. memang tak dimandikan lagi coz pagi sangat. n biasanya sampai rumah pengasuh dia akan sambung tido even sebelum tu dah bangun buat muka comel senyum2, tengok Ibu bersiap. berat hati Ibu nak tinggal nak oooiii
  • Terus gerak. rumah pengasuh cuma sebelah jer. so lepas hantar anak, terus masuk kereta n vrooomm! office hour pukul 830 tapi untuk mengelak dari jammed yang tersangat dasyat, better gerak awal. tak lah kelam kabut macam satu hari tu. baru 2nd day kerja, punch card dah merah! hahahaha.
  • Sampai office around 730-745. boleh lenggang2 kangkong siapkan apa yang patut.
  • 530 tamat office hour. bukan terus balik. selalunya keluar office dalam pukul 6 petang
  • 630 sampai rumah, ambik anak n bermulalah rutin di rumah pulak..
N begitulah seterusnya hari2 bekerja dilalui.. hari 1st tu rasa sangatlah exhausted! but im trying my best to get used to it.

Seronok ke bekerja?











Lagi seronok duk rumah kot! huhuhu.




So kenapa aku keje jugak?

Nanti2 lah kita story :P

Cinta hati Ibu, Ibu rindu kamu. sangat2! :'(

So Tata.

3 comments:

luvira said...

macam nak duk umah layan kerenah anak je 24/7 kan??

aTy _faRed~ said...

Waaahhh...u da keje sarah...??! Kat area mane...?? Gud luvk key..hafiy ok..?? Heheh...i lak teruje.. so rutin mengepam dah bermula la.:-)

aTy _faRed~ said...
This comment has been removed by the author.