Tuesday, September 4, 2012

Syawal 1433H | Aidilfitri 2012 | Part 2

Entry raya bersambung :)

2 Syawal | Isnin | 20 August 2012

Kami sampai di kampung lebih kurang pukul 12, malam sebelum tu. so pagi2 (takde la pagi sangat. dah pukul 10 pown hahaha), kami continue beraya di kampung pulak. ziarah rumah2 wajib, rumah mak n pak sedara belah mak.


Like Abi like Hafiy kan?


Time mood baik :D


Kita sayang Opah kita walaupon dia jaga kita 15 hari jer lepas kita lahir tetttttttttttttttttttttt hahaha


Ayah Su yang dah gemok. control letewwww hahaha!


Bukan salah kasut, bukan salah faktor muka bumi. Opah memang tinggi, Ibu memang katik!


Wahhh sengih sampai ke telinga Abi tu ha
Hafiy tengok aeroplane ke tuh?

Opah macam tau2 jer kami sefamily nak pakai kaler orengggg. sedondong pulok.


Ni sepupu Mak. muka saling tak tumpah macam arwah Tok. semasa hayat Tok aku memang tak sempat jumpa dia sebab masa Tok meninggal aku dalam perut Mak lagi. ada sekeping gambar jer yang aku pernah tengok. Al-Fatihah untuk arwah...


Bila dah pandai menjelir, itu ajer lah yang dia asyik duk ulang.


Ala cuwitnya diaaaaaaaaaaaaa :P


Ok penat dah. jangan kaco, kita nak rehat :D

Habis beraya di siang hari, malam kami wat BBQ :)


Bara kaler purple pink uollsss.


Hafiy with Alang Tini.


Duk kampung memang dia seronok ya amat sebab ramai yang volunteer nak mendukung boleh maknya bersenang-lenang herherher


Like a big boy okay!

3 Syawal | Selasa | 21 August 2012

Raya ketiga mestilah masih beraya hehehe. sebelum berjalan2 kenalah siapkan si kecik-si kecik ni.

"Eh Hafiy, jom kita jalang2 collect duit raya :D" 

Ok yang ni cousin Hafiy, Aliff Naziran, 3 months old. anak abang aku yang kenduri sekali dulu. Hafiy tua 2 bulan dari dia. tapi dah nampak lebih kurang sama besar jer sebab si Aliff ni tinggi!


Menjelir adalah hobi terbaru. sambil sengih sambil keluar lidah. 


Ok kurang asam kan? hahahahahaha. tapi yang bawah ni lagi bikin panas.


Ummi Aliff kata, "Kes buli di kalangan bayi" hahahahaha. si Hafiy ni balik kampung dia boleh la nak membuli cousin dia ni sebab dia older than him. tapi bila balik Shah Alam, dia la pulak yang kena buli hahahaha!

Then tengahari tu program beraya kami dimulakan dengan ke kenduri kawen. i jatuh hati sama pelamin dia uollss.


Current design. bunga seketul2 gedabak2 besar gitu. rasa nak naik pelamin lagi sekali jer herherher.

Selesai di kenduri, gerak beraya ke kampung ayah pulak. mak ikut sekali. dia okay ajer dengan family2 ayah (my mom n my dad dah divorced yer).


Lagi2 jelir!

Okay itu saje gambar di hari raya ke-3. Ibu lupa nak snap photo family la that day. frust! dah la Ibu dah dress up cun2 :D

To be continue....

So Tata.

2 comments:

cha said...

haha comel je dia tarik rambut baby tu u haha

kampung u kt mane?

erna said...

hafiy yang comel suke senyum...
selamat hari raya :)