Thursday, September 6, 2012

Meluncur a.k.a Mengengsot a.k.a Move Forward Dan GIGI

Kita pause kejap cerita raya yer sebab Ibu Hafiy tengah happy giler ni! hehehe

Hari ini, Khamis, 6 Sept 2012 Hafiy dah pandai move forward! happynyaaaaa (eleh kecoh anak orang lain dah boleh berlari pown hahaha! :D)

Biasalah mak mana yang tak happy tengok anak membesar kan. dah pandai itu dah pandai ini. one by one kita nampak achievement dia. alhamdulillah anak Ibu membesar dengan baik.


Sebenarnya dah lama notice dia nak bergerak tapi tak pandai. asyik duk kuak lentang sambil meniarap jer. barang depan mata tapi dia duk terkepak2 kaki tangan nak ambik tapi tak reti.


Abi siap buat demo okayy konon nak suruh anak ikut hahaha macam lah anak tu pandai nak tiru kan.

But start 2 malam lepas aku perasan.. bila kita letak tangan dekat tapak kaki dia (sambil dia meniarap tu), dia akan tolak tangan kita and moved! so start dari tu kitorang selalu buat and bagi umpan mainan favourite dia which is remote! hehehe.

Kitorang selang-selikan sentuh kaki dia n tak sentuh. n lama2 dia sendiri yang moved tanpa kami tolong :). tengah malam tadi lah first time dia boleh move forward sendiri. before ni asyik te'reverse' jer hehehe.

And siang ni, dia dah pandai sikit dah. but still bertatih. budak ni memang cepat give up sikit kalau kita kacau dia. lagi2 bila dia dah sampai dekat barang yang dia nak ambik tu, tapi kita alihkan bagi jauh balik. marah la dia hahahaha.

Takpe sayang kita practice lagi okay? nanti Ibu upah susu fresh hehehehe! :P

And one more thing, si kecik ni dah tumbuh gigi okay! 

2 batang bawah

Discover on Sabtu, 11 August 2012, 22 Ramadhan 1433H di usia 4 bulan 3 minggu 1 hari. sume orang cakap, "Cepatnya tumbuh gigi!" and i think so.

Selamat dah cik N aku jadi mangsa gigitan dia. redha jer lahh.............

So Tata.

6 comments:

erin said...

wahh..cptnye dia tumbuh gigi :D

Byzura Mj (By) said...

anak By pun tumbuh awal! Belom buat lagi entry hehehehe.Selamat kena gigi. Huhuhu

safiyyah osman said...

Waaaa...taniah hafiy... :)

erna said...

hehehe...sweet dah ada gigi. lagi sweet redha je jadi mangsa gigitan :P

Noorly A Puad said...

jemput ke blog saya.Inginkan tip2 tingkatkan penghasilan susu, kunjungi http://mamahazeeq.blogspot.com/

mummy ammar said...

cepatnya tumbuh gigi...anak saya dah 7 bulan bayang gigi pun tak nampak lagi...huhu