Friday, September 24, 2010

Gatal Nak Berinai


Jariku yang gemuk2 pendek. haha. orang lain kawen, orang lain yang pakai inai. gatal!

Tabiat dari kecik. bila raya jer, mesti mengada2 dekat mak suruh pakaikan inai. takde geng pown takpelah janji ada inai dekat tangan. paling teruja time bangun pagi nak bukak sume inai yang dah kering, bilas ngan air n tengok hasilnya. seronok tak terhingga! tapi sekarang bila dah besar panjang ni dah lama tak pakai. umur dah 25 tahun, kalo masih jugak kekalkan tabiat yang sama, orang mesti tanya "Eh ko dah kawen ke?". jenuh plak nak menjawab.

Hujung tahun ni, boleh pakai inai dengan tenang. kalo boleh nak tunjuk kat sume orang jari aku yang masih merah berinai time tu. insyaAllah.. oh i cant wait ;)

P/s: Aku sangat suka bau inai yang sesetengah orang cakap busuk tu! :D

So Tata.

14 comments:

Khumaera Ismail said...

hihi~69 days to go kn..by that time kena pkai semula..
sy mase kecik2 ta suke inai..tp time kawen memg kena pkai la..kalo tak, tak nmpk seri..huhu~

sharifuddin N shakina said...

hehe..sama la ng kina..kl ad inai depan mata mesti ngade2 nak pakai..pastu bertanding sape lg merah..haha

mysarah said...

khumaera: oh inai is my feveret. Kena pakai berkali2 pown takpe tak kesah :D

u ni kira tak suka inai la yer? Takpe la dear, sekali jer seumur hidup :)

mysarah said...

kina: yes ada geng, ada geng! nanti kita tanding sama kita plak inai sape lagi merah eh! hehehe

nYomeL said...

wah wahh.. dh pakai inai dh.. gud gud.. practice makes perfect! :)

iedayah said...

inai x busuk r bg i..i pn suke gk bau inai,sarah..

yUmIe said...

Sarah dear..tuka link i to new link ye..
http://buahhatisayamrk.blogspot.com
i asingkn cite psl wedding dgn general life info..haha gatai giler kn..nk elak stalker pn ye gak..tp blog bru tetap xprivate..apekah??

Miss Maira said...

aku pon suka bau inai ;P

mysarah said...

nyomel: penyakit gatal dah datang. haha

mysarah said...

iedayah: ada org tak suka. katanya busuk. tak baik kan :D

mysarah said...

yumie: tu namanya malu tapi mahu. haha. better u asingkan dear. kadang2 ada jer yg jenis menyampah bila kita tulis hal2 nak kawen ni. tapi kita suka! hehehe

nanti i update link u ok!

mysarah said...

miss maira: kita geng! ;)

yUmIe said...

ha tau xpe..klu xdijaja xpe..ni dijaja,dikutuk dan dijdkn bhn usikan..menci!!!huhu..skrg puas ht dh asing..ske ht le nk longgok ape pn kt c2..klu dlu nk kne b'jg2 gak..nt ade le yg kte over nk kawen le pe la..lumrah manusia kn..hihi

mysarah said...

yumie: memang lumrah dear. ni i wat blog baru ni pown sebab tu la. nanti ada pulak mulut2 yg pedas cakap over la apa la. padahal tu sume utk kita jer. bukan nak menunjuk ke apa kan.

ada blog lain ni, kita kasi merepek puas2! hehehe