Wednesday, September 1, 2010

Suatu Hari di Butik Pengantin II

Ok aku dah ingat nama butik yang aku pergi tu :D

Noriz Seri Idaman Pengantin

Sepanjang duk dekat kampung ni, tak banyak benda yang berjaya di'settle'kan. kereta takde, patah kaki aku! yang sempat buat, gi butik pengantin jer. tu pown sebab dekat giler dengan umah. mintak adik hantarkan, tinggal aku dekat situ. semalam aku pergi lagi coz ada lagi sikit nak discuss.

Aku suka kakak ni. sempoi giler. baju dia pown lawa2. sewa? pakej? giler murah beb. aku memang puas hati la. tak sampai setengah jam aku dah pilih baju mana yang aku nak. haha senang giler.

Aku suka beading n design dia. baju jubah ok. abg ngah dah warning "Jangan gatal2 nak pakai ketat2 la nanti". T____T ikot jer lah. so aku pakai JUBAH ok. jubah vogue gitu. haha. mekap pown dia marah "Jangan pakai tebal2 lah". yang ni aku tak nak ikut. haha. aku nak nampak cun, tak kira!

Untuk buat baju baru, just add RM100. baju aku nanti macam ni la kot. tapi kaler PINK. diulangi, kaler PINK. akak tu la ni suruh aku pakai whole pink. suppose aku pakai kaler putih tau. beading n corak2 jer kaler pink. tapi dia kata nanti aku nampak gemuk. so aku pown bersetuju la dengan idea dia. she knows better maaa. lagipown aku bukan bridezilla, bukan cerewet macam kuiz ni cakap. benci tau. Nora la ni kenalkan quiz ni kat i. eh sian Nora dipersalahkan lak. ahaha. jangan marah yer sayang :P


So after discuss itu ini, tambah tolak apa2 yang patut, she cames out with the quotation:

Pelamin (own design)
Baju L/P (with accessories)
Make up
Hiasan Meja Makan Beradap (6 orang)
Hiasan Bilik Tidur x 2
Meja Potong Kek

RM1,330

Puas hati! tapi kan, aku dalam dilema lagi ni. kalau ikut perancangan awal, aku pakai 1 baju jer sebab nikah buat dekat rumah, lepas nikah terus kenduri. tapi baju kat atas ni sesuai ke for nikah? tak heavy sangat ke?

So Tata.

15 comments:

@ty_farEd said...

u..nak tanyer kat maner butik ni.. ley tak bagi kontaks nom kat i plz.... kalau tak nak tinggal kat sini.. bagi kat email i ek.. nurha_abdul82@yahoo.com.... plzzzz... i nak kene carik baju bertandang ni..since tengok price agak murah.. n tengok gambar pon macam cantik2..!! tolong i ek... :)

wanna said...

dear...murahnye sumer tu..untung u.
i dah booking utk 1 butik tu..hargenye RM3475..mahal gilak..tp nak wat cam ne kan dah byr separuh dah =(

butik ni kt mane ye?i nak carik utk baju bertandang lak.
klu u x kesah bg tau i eh..ni email i
(wanna_via@yahoo.com)

jihan musfirah musa said...

wahhh!!!..murahnyer pakej pengantin u ni...bleh share kat maner??..no pon ker or blog??tq..;)

~CiK NadiRa~ said...

whoaaa....murah2..terkelip2 mata

Nora a.k.a Aira said...

dear, i tak marah la haha =) wow cantik dan murah la.. pandai u cari =), harga hiasan meja beradap memamg caj ikut person ker? sbb sarah tulis 6 orang.nora tak tahu sgt hal tu

heh, sarah saje kan tunjuk warna purple, saje ek dah tahu nora tangkap cintan sama itu purple. aaaaaaaa tidaaakkkkk !! ehhehehe :p

yUmIe said...

waaaaaa sarah giler kentang murah..sgt affordable dgn budget i..dh le kt kg i ssh giler nk cari butik pengantin ni..plus i just want for pelamin+bju bersanding+accessories yg berkaitan..blk tdr n meja mkn sume xnk coz my mum n kazen nk deco2 sndri..huhu.sarah, plzz gtau ktne..agk2 die sgup xdtg k.rompin phg??hoho

safiyyahosman said...

akak.bju tue ok ja nanti pakai untuk nikah..:)..nampak agak sarat pon..tp ok what..hihi:)

mysarah said...

aty: butik ni kt ganu. bukan yg u cari kot dear

mysarah said...

wanna: eh mahalnya? (for me la). i tak mampu la dear nak ambik pakej macam tu. i ni org susah. uhuk uhuk. tapi takpe, janji kita puas hati kan?

mysarah said...

jihan: butik tu kat ganu la cayam :D

mysarah said...

cik nadira: ehehehe. kelip2 mata seksi gitteww :D

mysarah said...

nora: hehehe. mana la tau. nanti tak pasal2 kena saman. haha

standard harga dekat butik tu, dia just buat hiasan utk 6 kerusi jer. so if nak tambah, kena tambah harga la dear

eh kebetulan pulak yg display tu kaler purple kan? saje je sebenarnya. hahahaha (gelak jahat)

mysarah said...

yumie: i rasa dia takmo la dear. sebab ada org tanya nak bawak dia mekap sampai johot, tapi dia kata dia tak pegi. tapi mana la tau kot die nak ambik u ke kan? ;)

mysarah said...

piya: betul eh ok? masih keliru. huhu

sharifuddin N shakina said...

kina pun nak pakai kaler pink..bestnyer dapat design pelamin sndiri cam sarah..