Friday, March 2, 2012

Everything Is Almost Settled..

Kalau ikut EDD asal i am now almost 38 weeks of pregnancy. tapi bila ditolak balik dengan EDD baru, jadi lah 36 weeks + 2 days.

But alhamdulillah, barang baby 100% settled sudah. so now bila ada sale ke apa ke terpaksalah buat2 pekak telinga butakan mata hohohoho. kalo pegi nanti berterbangan lagi fulusnya. banyak ni kena jimat.. i will be jobless for 2 months masa confinement nanti hokeyy. gaji tarak jadi 100% monthly expenses haruslah ditanggung oleh hubby sensorang. parahhh ooooo.

Ok takpe, rezeki anak insyaAllah ada nanti kan?

Ok cerita pasal preparation, semalam ajak hubby pegi beli some items lah. tambah2 yang mana belum ada. 1st place, pegi ke MumDreams dekat Seksyen 20. nama jer duduk Shah Alam tapi berpusing2 jugak la nak carik tempatnya hohoho.

Tapi rugi betol lah aku pegi lambat. dalam majalah Pa&Ma kan ada promotion kan. dapat voucher tapi sampai 28th Feb jer kan. boleh aku tak perasan! rugi giler. pegi dah 1st March so the promotion ended sudah. hisshhhh rugi rugi rugi. tapi nak tak nak terpaksa beli lah jugak. tak banyak pown barang yang dibeli. just:
  • Bengkung
  • Maternity bra
  • Disposable panties

Tak larat dah haii nak mencarik lagi. so ambik jer lah yang mana hado. kedai dia pown tak besar mana lah.

Pastu pegi ke OneBabyWorld dekat Seksyen 13. new outlet ni. keluar jer dari lift tengok pintu kedai tutup. tertera di situ:

Business Hour: 10am - 7pm

Kami sampai pukul 7.05pm! wahhhh lambat 5 minit lah pulak.. lagipown dalam Pa&Ma tak mention pown business hournya. ahh rugi.

So balik rumah, terus on lappy, kita buat online shopping sajer lah. niat di hati mau beli Steriliser & Warmer dekat OBW. so tercapailah niat di hati. tambah order for drying rack kasi cukup 200 so shipping cost is free kan. then order & paid. tunggu barang sampai depan rumah, settle!

Internet is very helpful lah kan hohoho.

Now barang yang belum ada for maknya adalah:
  • Set bersalin n segala ubat sapu atau ubat makan - masih berfikir sedalam2nya mau beli set yang mana.

Yang kurang penting, kami abaikan dulu lah. beli yang mana betul2 needed saja. betul2 keperluan. kehendak can be fulfilled later kan?

So lepas ni kalo ada sale lagi, TOLONG JANGAN INGATKAN AKU hahahaha.

So Tata.

2 comments:

hana yoriee said...

hahaha..terasa I bila u ckp kalau ada sale tlg jgn ingatkan..kikiki..sbb hana nak dekat due ni je lah baru sakan nak siapkan barang. hoho..tak padan ngan dah 35weeks.hoho..kalo tak g masa ni tak complete la brg baby.. =)

takpe..sarah dah complete dah tu..relax2..bykkan ilmu and pelajari tips utk bersalin nnt..hehe

Liyana said...

yes, soping online lg senangss kot, ahaks

ayat last sekali sblm tata tu kelaka ok :D