Monday, March 5, 2012

Ok. Dah Mula Membengkak

Itu lah dulu eksyen sangat!!!! herherher

This morning macam biasa doing weekly checkup at KK. awal pagi dah sampai, dapat lah nombor 16. tapi jadi orang ke-3 yang dipanggil. KK 19 ni memang servisnya bagus. tak lambat sangatlah even ramai orang. yang jadi lambat kadang2 tu bila tunggu turn nak jumpa doctor jer. yer lah dengan ibu mengandung lagi, baby lagi. tapi lambat pown tak lambat mana lah. even dapat nombor 50 pown, dalam pukul 10 lebih dah settle.

Ok so perihal checkup hari ni:

Pregnancy: 36 weeks 5 days
BP: 104/61
Baby's Heartbeat: 155bpm
Berat: +++ 1.7 kg for 1 week! perghhh rekod terbaek setakat ni hahaha. before ni nak naik sekilo pown susah. kali ni kow2 dia naik. nurse pown tulis dengan pen kaler merah weight extra 1.0kg herherher. takpe baby membesar dengan baik! :)

N: Kaki dah bengkak ni.
A: Haa bengkak??
N: Ni dah bengkak sikit.
A: Eh yeke. tak perasan pulak saya.
N: Biasa la tu dah hujung2 ni.

Ok berdebar hahahahaha. serius tak perasan pown kaki dah mula membengkak. now masuk ofis baru lah perasan kaki dah makin membulat. pastu duk gelak tengok kaki sendiri hahaha.

Yang buat aku lagi psycho, pagi2 buta abang ngah aku dah tepon. ok dialog sebenarnya dalam bahasa ganu pekat, tapi dah ditranslate.

N: Mu duk mana?
A: Tengah drive nak g klinik
N: Cek perut?
A: Haaa. kenapa?
N: Mu ok ker?
A: Ok jer.. kenapa?
N: Tak.. aku on the way nak g Kerteh ni. tapi tangan aku duk bau budak. kuat pulak tu
A: Hah bau budak?? <-- abang aku ni memang macam ni. ada jerrr
N: Hooo... bau budak. pahtu aku teringat ke mu. ni aku pikir mu ni tak lama dah nak beranak ni. bau budak kuat sungguh kat tangan aku.
A: Bla bla bla bla bla...

Ok psycho tak?? hahahaha. abang aku memang macam ni lah. dia selalu macam dapat petanda kalo ada apa2 nak jadi. betul ke tidak wallahualam ;)

So Tata.

1 comment:

hana yoriee said...

kikiki..kelakar la abg sarah ni. hana pun dulu kaki tak bengkak tau. skrg dah nampak mcm kembang2 sikit. hoho..kita tingkah seminggu lebih je la ek? hihi =)