Sunday, March 11, 2012

Expo di Midvalley Yang Sangat Mengecewakan!

Tak seronok, tak best, tak banyak stall pown!

Okeh story dari awal lah.

Mulanya ingat tak pegi dah. tapi bila pk2, ada lah nak survey some items. kot lah berbaloi dengan harganya. hubby keje, so aku bawak both my brothers yang kebetulan ada kat rumah sekarang. nasib baik ada orang yang boleh escort.

Jadinya awal2 pagi dah gerak dari rumah. pukul 8 lebih gerak, sampai midvalley kurang lebih pukul 9. saje gerak awal sebab nak elak jam, senang carik parking. expo start at 10 so lepak lah dekat foodcourt kat atas tu kurang lebih sejam! sepanjang menunggu 2 kali jugak lah aku ke toilet hahahaha.

Almost 10 am, dah penuh dah orang beratur. dekat bahagian goodies bag dah panjang dah. aku beratur sebelah satu lagi. malas lah nak ambik goodies bag tu (berlagak giler hahaha). so then after bukak jer pintu expo, terus menerjah kami ke dalam. tengok kiri tengok kanan.

"Eh hall belah kanan pesal sales hush puppies pulak?"

Pegi lah ke hall belah kiri. terus tuju ke Mamy Poko punya booth. orang kata murah so nak ngetest lah tengok. sampai jer, terus ambik 2 paket saiz s. harga adalah RM28 each. berapa pcs entah 1 paket tu. murah kot coz ramai yang beratur? tapi last time punya expo lagi best sebab dapat free bolster. ahhh rugi pulak tak beli dulu hohoho.

Pastu jalan n jalan n jalan. pusing pusing n pusing. booth sikit giler! tak seronok langsung!! barang i tell u la eh... most of them adalah MAHAL. tak rasa macam expo pown.

Contoh: MumDreams punya booth <-- bukan nak kondem yer tapi kenyataan

Aku baru jer pegi kedai MumDreams dekat s20 last week n i bought 1 maternity bra. harga dekat kedai lebih kurang 50-60 kot. tapi dekat sana dalam 80-90! seriously beza kan?!

Even dorang ada bagi less 10% still masih mahal dari harga sebenar. sangat disappointed lah kan.

Brand2 popular like Avent, Tommee Tippee sume tak join. tak syok langsung. so i just bought 2 Mamy Poko's diapers and baju baby Pureen 3 helai. pukul 10.45 am dah blah. boringgggg!

Then call hubby bagitau dah nak balik. dia pown heran pesal cepat sangat hahaha. tapi hubby gtau dekat SACC Mall ada buat sale Anakku. pegi lah katanya. aku apa lagi! hahahaha.


Not bad lah kat sini. banyak baju murah2. i beli lah 4 helai t-shirt n 1 set baju. t-shirt sume 10 hengget. kain lembutnya mak aihhh. anakku lah katakan :D

Sale ni sampai hari ni (11 March 2012) jer yer!

Pastu belanja adik2 makan pizza promotion 50% (hehehe!), then balik.

Ehem2, nak tengok latest mak yong2 tak??


Membesar bagai juara!

So Tata.

9 comments:

marinahunny said...

x lama doh tu..bersalin kat s.alam ke?

cha said...

aaa byknya brand yg i tak tau huhu. wah comelnya perut dh besar dh tunggu hari je kan u :)

ctmah said...

kan...xmenarik sgt expo kt mid tu..byk yg mahal..klcc expo pun lg murah..uuuuu

aTy _faRed~ said...

yer ar sarah..my sis pergi pon cakap macam tu..barang mahal..die pon balik awal giler..sudahnyer die beli breast pump kat kedai baby biase jer..die kate lebih murah..!! i tak pergi..sebab tak larat nak jalan2 dah..huhu..[sedang perut bukan besar mane pon] ;p

Wawa said...

aah..bosan gler g expo tu...ingat kan besar...heh~!sebaek kegeraman diubati kat sogo..:P

Hunny Kitty said...

mmg tak besh ok..buat rugi je rushing pegi lepas kije..tak beli apa pun..rege pun rata2 mahal...keciwa!

nizabeba said...

mmg kecewa. ramai giler org.harga mahal.barang x byk.huhu. x lame lg je tu sarah..hihi

mRs mysarah said...

kak na:
nampak gayanya bersalin kat sini jer lah. mak datang jaga

cha:
u ada berita gembira jugak ke nak di share ni?? lama2 nanti mesti sume brand tau punya :P

ctmah:
rasa rugi sangat tak pegi klcc hari tu huhu

aty:
ok u better duduk rumah jer lah skrg. barang dah 'over' complete kan? hehehe. adik u beli brand apa?

wawa:
nak pegi sogo pown macam dah tak tau nak beli apa masa tu hahaha

hunny kitty:
dats y la kan. even booth sikit pown, kalo barang murah takpe. ni dah la sikit, pastu sume mahal! baik beli kat kedai jer huhuhu

nizabeba:
ingatkan i sorang jer yg kuciwa hehehe. tengah tunggu hari saje sekarang :)

Mummy GreenyHouse said...

hehe..yer, sy pun golongan yg kecewa juga..
menyesal x gi kat klcc sebelum tu.

p/s: hai...salam kenal. follow blog anda ye :)