Thursday, February 24, 2011

Shah Alam's Reception: About the Boutique Part II

Sebelum baca entry ni, sila khatam entry sebelum ni dulu yer. karang ada pulak yang tak paham jalan ceritanya. nak senang lagi, nah aku kasi link. klik SINI jer. pastu baru patah balik ke entry ni yer :D

Bila aku baca balik ending cerita aku semalam, baru perasan ceritanya macam tergantung sikit kan. ok lah di atas permintaan, aku sambung.. :D

Last episode:

"Sarah nanti baju and all the accessories Sarah bagi sekali dekat orang pelamin yer. akak nak hantar dry clean" (received: 5.45pm) - Insiden 8.

It means the message was sent to me masa aku duk syok berposing. masa tengah outdoor. ada ke patut secepat tu dia nak ambik balik all the items rent to me? arghhh tensi jer aku baca sms tu. aku biarkan jer sms tu, anggap macam aku tak baca, biarkan. dah banyak dia buat aku sakit hati, tiba time aku pulak. wahh balas dendam nampak. muahahaha.

Sambungan...

Sampai malam pown aku still tak balas sms dia. memang aku saje jer sebenarnya. then keesokan harinya dia sms lagi. lebih kurang camni:

"Sarah bila nak pulangkan baju n accessories? akak sms semalam Sarah tak reply. prosedur butik, kalau item yang disewa tak dihantar dalam masa 3 hari, kita akan caj RM10 per day"

Makk aihh nak caj lebih pulak? dah la barang bagi sume lambat, pastu mintak balik nak cepat. cap ayamas betoll. then aku pown dah malas nak bertekak, aku reply n cakap akan hantar all the items petang tu jugak.

Then dah sampai ke butik, she asked me la how the majlis, etc.. aku jawab ok jer sume (even jantung masa tu rasa macam nak pecah jer). n i did tell her about the eyelashes yang nak tercabut. then boleh dia cakap:

"Eh akak ada tinggal gam kecik sekali dengan kotak eyelashes dekat atas meja make up hari tu"

OMG!! apesal dia tak bagitau aku pada hari kejadian?? punya la aku hangin dengan keadaan bulu mata aku yang tunggu masa jer nak tercabut tu. pesal tak gitau aku awal2?? memang bikin aku panasssss jer.

Masa berlalu, tanpaku menyedari... (eceh terkeluar lirik lagu la pulak. ekekeke). lebih kurang sebulan lepas majlis dia sms aku lagi. 

"Sarah dah dapat ke gambar wedding? kalau boleh akak nak dapatkan copy cd coz akak nak buat collection butik, tq"

Korang agak2 aku reply ke tak??? muahahahahaha.

So Tata.

8 comments:

K.I.N.A said...

mesti tak reply..haha..geram kot..

iedaNoor said...

rasanya tak..klu nk reply pun..sy sajes tak payah, wat xtau je..ha3 :p

sk said...

mesti tak reply. hahahhaha

sakit hati kan dgn servis vendor2 camni. takpelah, kdg2 kita kena redha. yg penting dh selamat kawen kannn.. :D

Syima Syaz said...

eei sakit gile hati dgn vendor camni.. memang btl CAP P!

hmmm... kat area shah alam?

aTy _faRed~ said...

sara.. plz say NOPE...huhu...

nizabeba said...

sarah sgt penyabar..haha..x reply kot..bole share name butik x?

yUmIe said...

haha ade gak smbgnnye ye..ah i ske gossip2 ni and probably u xreply le kn??kn??lol

Reen Tart Nenas said...

tak payah. nanti makin ramai terkena...