Tuesday, April 12, 2011

Nostalgia Bollywood


Dulu aku tersangatlah giler Bollywood!! saaaaangat suka.

Mula dari cite Kuch Kuch Hota Hai. tiap kali tengok mesti airmata meleleh. touching nak mati. lagu dia plak sume best. lama dah tak tengok cite ni. aku try bukak youtube n ada orang yang masukkan part by part. tapi ada 1 part yang missing! potong betul la.... rasa rugi sangat aku rasa kalo tertinggal even 1 perkataan pown :D

Mann. terus rasa nak nangis! tu baru baca tajuk tu. kalo tengok agak2 macam mana gaya la yer? hahahaha. lagu khusyiyan aur gham. perghhhhh tangkap leleh.

Dil to Pagal Hai. rugi giler rasanya sebab tak pernah tengok cite ni sampai abes. tapi lagu2 dia aku tau.

Har Dil Jo Pyar Karega. pown best!! Rani Mukherjee (i lap u lah. dengan suara serak2 manja dia). Preity Zinta (lesung pipit manisssnyaa). n the ketul2 badan, Salman Khan.
Mujhse Dosti Karoge. Rani, Kareena Kapoor n Hrithik Roshan yang macho!

Kaho Naa Pyaar Hai. filem pertama Hrithik and Amisha Patel (yang belum pandai menari masa ni. macam robot menari! hahaha).

Mohabbatein. kisah budak2 remaja. layan jugak la :D

Kabhi Khushi Kabhie Gham. tangkap leleh...

Chori Chori Chupke Chupke. pengorbanan seorang isteri supaya suami dia dapat zuriat.

And baaanyak lagi. cite Bollywood sekarang dah tak sama macam dulu. kurang ummpphh. dulu aku memang giler sangat bolly sampai tiap 2 minggu hari Rabu mesti aku akan beli suratkhabar Hello yang khas cite pasal bolly. kental.

P/s: Aku nak buat collection balik lah sume cite2 bolly yang lama2 ni. mana nak beli eh?

So Tata.

2 comments:

thezaila said...

among all.. mujshe dosty karoge is my all time fav.. =)

aTy _faRed~ said...

saru cerite yang ai teringin sangat nak tengok sekaramh 'kabhi kushi kabhi gam'... sure nangis punyer ar...:)