Tuesday, January 10, 2012

Naik Banyak Susah, Naik Sikit Sangat Pown Susah..

I just came back from KK, doing my monthly checkup. now sudah 30 weeks n kena minum air gula lagi sekali. perghhhh sampai sekarang duk terasa perittt lagi tekak ni. tobat surrender lah. tolonglah jangan bagi aku minum lagi oiiii.

Result checkup hari ni:

Berat: Naik 0.8kg sahaja!
HB: Naik to 11.9
Uri: Atas <-- masa 3 bulan hari tu uri bawah. alhamdulillah dah naik
Others: Ok2 saje

Ok supposedly berat haruslah naik secara konsisten iaitu 2kg/month. ini dah preggy lebih dari 7 bulan pown, berat naik tak sampai sekilo! nak kata aku tak makan, eh makan!

Tapi salah aku lah.. aku selalu skip:
  • Vitamin
  • Susu

Malas punya pasal lah. last2 tengok, berat pown susah nak naik. believe me or not, sepanjang preggy 30 weeks ni, i just gained 5.6 kilos! tak normal tak normal. kalo orang lain dah berkilo2 ni.

Haishhh riso. tapi doc n nurse tak ceramah aku pown?? hohoho.

30 weeks. Ewah ewah posing macam nak patah pinggang hahahaha.

So Tata.

8 comments:

~cahaya~ said...

ok la tu...
saya 30week baru gained 4 kilo.. lagi la tak normal.. huhuhu.. camano tu? xpe..just enjoy the pregnancy.. >.<

hana yoriee said...

seronoknye berat xnaik sgt! hana td g k naik 4kg kot dr berat sebulan ls..muahaha..nasib nurse tu tak marah2.dia ckp elok2 je..tp still ada lah nada2 menakutkan tu..tp bagus jugak..bg sedar diri sikit..hoho

amal said...

err saya nih mesti terlebih2 naik. esok check tah berapala naik.. last 2 weeks naik 2 kilo. skrg ni xtaula ehehe

aTy _faRed~ said...

ai sebulan lepas jer naik 5 kilo..tapi berat ai baru 45.5 kg jer..huhu..tu pon nak marah..huhu...serik giler kot kene minum air gula..lagi 2 minggu nak kene datang lagi..ikut hati takut nak gi KK dah..;p

masmaribellmastura said...

cantik posing.. hehehe :)

D Yatie said...

salam...sy dh 38 weeks..berat start naik berkilo-kilo sejak 35 weeks. itu pn ksulurhan naik dlm 8kg je..huhuhu.

n0rraslida alias said...

lawaklh ayt sara...:)

iamwhoiam said...

puan sara dearie... kalau development baby based on weeks of pregnancy nampak normal then its ok that ur berat tak naik... :-p

bravo!!