Tuesday, January 3, 2012

Thermos. Merah Nyahh

Kat umah kami sekarang tak ada thermos la uolls. thermo pot takde, jug kettle pown tarak. jadi mau minum air panas masak pakai cerek saje. mau jimat letrik kata suamiku. baiklah :D

Jadi sempena bakal menyambut budak kecik baru dalam family ni, aku rasa perlu lah ada thermos. eh tapi apesal aku beli yang travel punya saiz eh? hohoho. patutnya kena ada jugak thermos besau sikit for home use. kan?


Dah selamat beli from Cosway! ooo nama dia vacuum flask yer. baru ku tau :D

Mulanya ingat nak masuk tengok jer. aku pown tak tau Cosway ada jual ke tidak yang macam aku nak. tapi rezeki, memang ada.


Dwi-function, hot n cold.


Ada pouch. senang nak bawak ke mana2.


Yang paling best sebab kalernya meraahhh!! herherher. tak sangka pulak ada kaler ni eh. biasa aku tengok kaler silver jer. rezeki rezeki :P


Harga RM16.90. kecik tinonet aje. kalo ada yang besar jenis macam ni kaler macam ni aku dah rembat sekali dah masa tu hehehe.

**********
S: Akak ada anak kecik ke?
A: Baru nak ada ni. dalam perut
S: Eh akak pregnant ke???
A: Nape tak nampak macam orang pregnant ke?
S: Ha'ah.. tak nampak pown kak. hehehe

Ok fine! T___T

So Tata.

7 comments:

Liyana said...

wee comel la.. nk jgk :D

aTy _faRed~ said...

heheh..u jelig tak budak yg cakap tu..;p ai pon biase dah macam tu...
eerrr..ai asyik terpikir2 jer samaada patut ker tak ai beli thermos..sebab umah ai dah ade yg heater [tak tau name] yg selalu panas jer air dalam tu.umah family tmpat ai nak pantang nanti pon ade gak..tapi sebab ade dalam list..ai terpikir2..patut atau tak ai beli...hurrmmm....untuk travelling..?? kalau ai Bf..?? [konpius]

puansazusarin said...

comel lah..nk kne cari satu nnt ni..

ciksuen said...

cantiknye merah!

luvira said...

aty : bagi ira perlu, untuk travel...kalau ada rezeki fully BF, nanti termos tuh simpan jea dulu, kot2 baby dah besar sikit, bolew gune utk travel bile dia dah start makan solid food..kan memerlukan air panas untuk cairkan makanan dia ;)


sara : malas la nak komen lagi...asek sama jea...hihihi ;)

mRs mysarah said...

liyana:
beli la 1,2,3,4 :P

aty:
i sokong kata2 ira tu. i terpk jugak pasal fully bf kan. tapi mana la tau. kot la rezeki anak tak lama kan

puansazusarin:
jom pakat pakai ramai2 ;)

ciksuen:
biasa la. merah memang cun ah! :D

ira:
halamakkkk... sama lagi ke? hahaha. kita ni memang spesies sama la :D

n0rraslida alias said...

nk tru bOley? hi smartlh vacuum flask nih!