Wednesday, January 4, 2012

Newborn Diapers

Daripada pembacaan, pemerhatian dan juga survey yang telah dibuat, we decide untuk beli diapers dari pelbagai brand.

Ramai orang kata newborn baby ni kulit dia sensitif lain macam. so ketahanan kulit dia pown kita belum tau lagi. kalo jenis ok, tak sensitif sangat, pakai apa brand pown tak apa. tapi kalo yang betul2 sensitif tu, kena lah cuba jaya yang mana 1 diapers yang betul2 sesuai dengan dia.

So antara banyak2 diapers yang terjual di pasaran, aku dengar diapers yang paling elok (for most babies) n also paling mahal jugak aku rasa adalah brand Mamy Poko.


Kalau tak silap kami beli hari tu harga dia dalam RM26.90 kot. ada 30 pcs. yang ni beli kat Carrefour.


Drypers soft ni pown kawan aku kata ok (for anak dia lah). sebab katanya masa dalam pantang dia guna Mamy Poko jugak. after pantang dia tukar ke Drypers (of course sebab Mamy Poko mahal bebeno). so boleh lah kalo nak cuba kan. yang ni harga dia dalam RM14.90 kot for 28 pcs. ni pown beli kat Carrefour jugak.

Banyak giler beza harga 2 brand ni kan?


Petpet pown kira ok jugak lah. yang ni harga betul2 aku lupa dah. beli kat Mydin.

Antara 3 brand ni, Petpet lah yang paling aku berkenan. sebab kaler packagingnya menarik herherher.


So for the time being, cukup dulu lah 3 pack ni. ni pown aku rasa dah banyak hohoho. nak beli banyak2 lagi pown risau membazir coz banyak dengar pengalaman orang kata baby cepat naik badan n cepat sangat tak muat.

Kita cuba jaya dulu lah tengok mana 1 baby berkenan. untung2 dia serasi dengan yang murah. senang poket maknya untuk berbelanja di kemudian hari harharhar.

So Tata.

3 comments:

ciksuen said...

i pon beli petpet gak. pastu i ade beli satu lagi mase pureen warehouse sale tu. tp i xigt plak hape tah name die.

amal said...

belum beli lagi. my sis suruh beli yg saiz S sebab dia kata yg NB kecik nanti baby outgrow jugak. pastu kalo S bleh tutup perut dia sekali. x pakai barut pun takpe. huu tu nasihat org berpengalaman la. sy igt nak beli dua2 kot.. NB n S...

Sha said...

my doter guna mamy poko..pet pet pnh guna tp x suka sgt sbb cepat berbau..hee