Tuesday, January 3, 2012

Memang Memudahkan



Jalan depan Proton ni memang tempat yang tersangatlah jammed. ditambah pulak dengan pembaikan jalan yang tak siap2 dari hari ke hari. lama giler dah. aku rasa makan tahun jugak lah nak tunggu jalan ni siap. now kira ok lah, tapi belum 100% siap lagi.

Now jalan dah besar, dah tar baru.. smooth jer bila lalu. baru betul jalan di ibu negeri ye dak?

Tapi even jalan dah siap pown, masalah jammed masa peak time tu tetap jugaklah berlaku. sebabnya part of them nak masuk ke simpang, part of them nak go straight. so memang bersesak2 lah. bila ada polis ok lah sikit tapi kadang2 aku rasa macam tak efisyen pown. macam bertambah sesak pown ada.

But now dekat simpang tu dah ada traffic light!


Memang tersangatlah memudahkan. tak payah lagi mereka2 dari simpang depan tu berhimpit2 nak masuk. n 1 yang aku suka pasal sistem baru dorang ni, bila yang depan ni nak masuk simpang, kereta dari belah lagi 1 pown jalan sama.


Datang dari sini


N keluar kat depan ni. bila turn kami yang straight jalan, they have to stop. so takdelah bersesak dengan kami yang tengah straight.

Tiada lagi masalah jammed bila pulang dari kerja. i loikeee :D

So Tata.

2 comments:

aTy _faRed~ said...

ai tau jalan hicom ni...dolu2 pernah berulang ikut jalan ni..memang sakit hati..asal sebut hicom jer...kepale ai dah pening..huhu..tapi baru2 ni gi putrajaya ikut jalan tu..waaahhh...memang kagum sebab jalan tu yg dulu sesak sempit dan berdebu dah jadi luas giler..!!

cha said...

baru ni kete kazaa masuk lubang kt jalan ni. 2 tayar dia pecah u tau. terpaksa tukar tayar baru rim baru sbb rim sume bengkok. dhla nak kawen masa tu. sabar jelah