Wednesday, November 3, 2010

Bunga Pahar: 100% Done!

Finally! Alhamdulillah.. syukur sangat. akhirnya siap jugak. genap 1 bulan sebelum majlis n my bunga pahar dah siap sepenuhnya. malam tadi bersengkang mata sampai pukul 2 pagi sebab nak kasi siap jugak. pastu pagi bangun dah bengong. ingat jam pukul 745, rupanya dah 845. buleh? haha. bayangkan ofis hour pukul 830 tapi pukul 930 baru aku sampai opis. wakakaka. giler kental. aku mesej bos gtau lambat sket sebab terbangun lambat. haha. berterus terang giler. amponnnn yer bos. 1st time ni kan? haha.

Meh2 kita jenguk hasilnya.


Masa ni belum siap lagi. dalam proses untuk tambah ribbon dan net.

Bunga aku ni memang ada macam2 tone kaler. sebabnya beli asing2. so probability untuk kaler tu berubah memang ada. tak kesah la kan. janji pink.

Ni close up bunga pahar yang dah siap. dulu aku pernah post pasal ni. refer to this entry. n dari penyelidikan n pengkajian (ceeewaaahh), aku buat renovation sket. dekat bawah bunga ros tu aku tambah bunga kecik 4 kelopak n ubah ribbon. maybe still nampak kosong but cukuplah. tak larat dah eden! :D

Semua dah siap masuk kotak. 100 of them. nak simpan terus sebab malas nak tengok dah. haha.

Untuk pengetahuan korang, those bunga pahar were 100% design n done by me myself. dari potong dawai, bentukkan, dawai, ikat stokin, bentukkan sampai jadi bunga, manik, bunga kecik, ikat ribbon, net. pendek kata semua lah aku buat sensorang. penat toksah cakap la kan. tapi aku saaaaangat puas hati. berbaloi la tangan bengkak pown kan. hahaha.

So korang, kalau ada niat n kesungguhan, mesti boleh! aku ni bukan kategori rajin tapi kalau ada effort semua boleh jadi. mulanya aku tak yakin pown aku boleh buat. tapi aku kuatkan hati jugak. mesti boleh punya lah kan! eh2 dah jadi sesi motibasi la pulak. muahaha.

Tapi project belum selesai sepenuhnya. lepas ni nak kena buat bunga dulang n bunga tangan pulak. eceh berlagak gigih. haha.

So Tata.

47 comments:

Khumaera Ismail said...

OMG!
damn nice la sarah...
pos sini sket.. ;)

Hana said...

YEAH... caiyok2.. nice2 manyak sudah siap itu ros pink.. :) kawan kite tak sempat wat pon munge stokin kite sbb sebuk.. die wat munge tangan fresh flower je.. tapi tgk die de upload baru munge tangan kat website die.. wat chanteq2 tau munge tangan..

Bai said...

nice!! ada cara? By ingat nak start gak ni...huhuhu

safiyyahosman said...

cayalah sis!!!!!!
cantik2..

nak tempah boleh?
ahaahahhaa

gud luck!!
dah xlama ddah:)

iedayah said...

Alhamdulillah...selesai da 1 part..cantik2..

rose said...

tahniah2 berjaya jua siapkan bunga pahar..hehe..kental giler..

ape pn mmg cantik!suke pink.. =)

iamwhoiam said...

siap jugak ya? tak sia2 kene bebel kan?

mysarah said...

khumaera: oh tenkiu dearie ;)

nak yer? kalo nak kena la datang kenduri dekat terengganu. hehehe

mysarah said...

hana: insyaAllah i will do my best (kalo menjadi la kan. hehe). takpe fresh flower better kot ;)

mysarah said...

bai: memang niat nak buat tutuorial but then tak tau la sempau ke tidak. kalo ada masa insyaAllah ok. i'll try my best!

harzharun said...

mysarah cayang...ajar la satu2 camne nak buat bunga stokin tu...plez...i tjumpa org wat bunga tangan guna bunga stokin...i nak buat jugak..tp xreti buat bunga stokin tu...

mysarah said...

piya: tempah?? yang ni pown bukan main azab nak kasi siap. ahaha

mysarah said...

iedayah: alhamdulillah :). anyway thanks!

mysarah said...

rose: thanks!

ada effort mesti boleh :)

mysarah said...

amwhoiam: u!!! hahaha. penat kot asyik kena bebel jer. haha. anyway thanks for that bebelan. berkesan! haha

mysarah said...

harzharun: dear. i nak sangat2 buat tutorial sebab i tau memang ramai nak tau. i dulu pown start from zero. yes sangat susah nak dapat tutorial one by one kan. memang sangat menguji kesabaran la kan. banyak kali jugak try n error tau. akhirnya jadi jugak. insyaAllah i cuba sehabis boleh tunjuk step by step. ok? but then tak janji la skrg sebab im very busy doing all those bunga. i'll try my best! again. ehehe

:: aJa :: said...

waaa...
tahniah2x..
sgt terer..
bunga kembang cantik..
cute!:)

Reen Tart Nenas said...

sarah, tu bunga stokin kan? rajinnnn nyer... patut kena share nie DIY camne nak buat nie :) owh, saye tak rajin, semenyer dibeli saje :p

yUmIe said...

Laling..Finally DONE!!!yeay hepy 4 u..bgs le sarah..harus gigih lg utk bunga dulang n bunga tgn k=)..

mysarah said...

aja: oh i sangat hepy u ckp cmtu! haha

mysarah said...

reen: yup bunga stokin. my feveret bunga tipu. ehehe. memang nak share cara2 dia tapi kekangan masa. kalo ada kesempatan i cuba post.

boleh jer reen klo nak beli tapi tu la tetiba mood rajin dtg meroyan. haha

mysarah said...

yumie: yeayyy jugak! hehe. kena gigih lagi ni. yumie takmo tolong?? *kenyit2 mata* haha

ANIeM said...

Kagummmmm!!!!! i beli siap jek..huhu..

masmOna said...

congratss sarahhh!
sangat gigih ye kamu huhu =)

Cik Belle said...

tahniah! =) sarah, nak tanya, bunga pahar kene buat berapa banyak eyh? 100 ke 50 eyh? *_*

yUmIe said...

Sarah:. budget kenyit2 mata kamu x ni akn berjaya lg??hehe..i punye pn xabeh2 lg sarah..ponat rsenye..huhu

Cik belle:. mahu tlg jwb jgk..if i'm not mistaken 1 pahar 50..so klu nk letak for both side pelamin,kena ade 100 le..tuk 2 pahar..hehe.ini mmg normal org buat..

mysarah said...

aniem: malu plaks :P. takpe beli pown ok. i pown beli gak sikit kot

mysarah said...

masmona: same goes to u. macam2 jugak u DIY kan??

mysarah said...

cik belle: ha tu yumie dh tolong jawab. hehe. actually it depends. 1 pahar memang biasanya kena ada 50. so untuk kasi balance, kena la ada both side kan. it means 100. tapi ada jugak orang yang buat 4 pahar. maknanya 200 :)

mysarah said...

yumie: haha. mana la tau taktik ni menjadi lagi! haha. takpe yumie, pelan2 kayuh. insyaAllah siap. buat sikit2. tapi jangan tangguh lama2 macam i. nanti kelam kabut tak cukup tangan. klo boleh guna kaki dh lama dh guna. haha

Cik Belle said...

thanks yumie! thanks sarah! =)

yUmIe said...

Sarah:.haha i rse x ni taktik u xjd le:p..tp next time i lak nk kenyit2 mte kt u..u tgu je bln 1/2 nt eh..time 2 i mmg xckp tgn dn kaki punyer..:p

Cik belle:. welcome!huhu normal org akn wt 100.tp my mom wt 300.mean kt pelamin i nt mau ade 6 pahar..haha=)

hana yoriee said...

hana punye pun dah hampir siap..tone kaler mmg lain2..hahahaha..gasaklah..mama yg buat.tolong ikat2 reben aje..mama hana buat 80 aje coz nak kasik space for juntai2 bekas telur...bunga pun rimbun..semak plak bila letak 100..

tp buat 80 bunga dip tu mcm berkurun baru nak boleh siap..anyway...kagum ngan sarah leh wat sorg!

mysarah said...

cik belle: welcome :)

mysarah said...

yumie: eh2 tak tau tak tau. haha. bulan 1/2 nanti u plak yang kelam kabut. rasakan! haha giler kejam

mysarah said...

hana yoriee: i tak sure apa rupa dia bila kat atas pahar nanti. hope tak penuh sangat, n tak kosong sangat. belum cuba lagi ni. cuba dulu better kan?

hana bertuah sebab ada mak boleh tolong. me duk jauh di perantauan, sume memang kena buat sendiri T__T

thanks for the compliment anyway! :)

R-YuzSha said...

suweetnyer..

R-YuzSha said...
This comment has been removed by the author.
.::DinCma::. said...

hai sarah..

dh siap..cantikk!
puas hati kan wat sendiri..
tumpg gembira dgn k'sungguhan kamoo..

mysarah said...

r-yuzsha: thanks dear :)

mysarah said...

dinCma: puas hati sangat2 even tak sehebat org pro. tapi boleh la utk amatur kan. anyway tenkiu ;)

CikSyafa said...

oomaigucci!!shuweetnya my dear you DIY semua??huhu salute2..

btw i linked u yaaa dear ^___^

mysarah said...

ciksyafa: yup buat semua sendiri. bakal pengantin kena kental! :D

ok i'll linked u too :)

.: an :. said...

wuh sarah! saaaaangat comel! aduh~ jatuh chinta!

mysarah said...

an: tenkiu tenkiu!! i pown jatuh cinta jugak la u! hehehe. an kalo mau datang la majlis dekat ganu :D

Pep@ri said...

cantiknye..mmg mu miss gigih of da year la sarah weih..aku pnye?? hambik ko!bile siap je..=p

wawa said...

mak aiii... pandai nye... sirius rajinla..