Thursday, November 4, 2010

Checklist: Balik Kampung

Deepavali aku balik. raya haji duk tempat orang. camno? "Nak wat camne mak, cuti Tie tak banyak" uhuk uhuk. so dalam 3 hari ni kena siapkan benda2 ni:
  1. Cat bilik - kena beli n cat terus. takmo suruh abang beli, nanti tak kena kaler yang aku nak.
  2. Perabot - bila bilik dah siap, boleh suruh dorang hantar terus perabot yang beli hari tu. tak sabar i nak deco bilik ni. eceh :D
  3. Pergi butik - tetiba rasa macam nak tengok baju lain. buleh? ahaha. bukan apa, baju yang kakak tu order belum sampai2 lagi. agak risau la jugak kan. so saje la nak tengok2 baju lain. for back up. ha baju laki sekali kena tengok. hari tu belum settle lagi.
  4. Tempah kek - mana mau cari ni? orang kata aku orang kampung lupa daratan sebab dah tak tau perkembangan kampung. haha. ok so kek for hantaran n kek for potong kek kena cari ni. abang2 adik2 i kan orang jati kampung. kalau tak tau jugak aku ketuk sorang2! muahaha.

Eh apa lagi, apa lagi?? tadi macam banyak, sekarang macam tak banyak plak. ahahaha. jap2 nak gilap otak. dah berkarat kot.

P/s: Malam ni balik kampong. o yeahhh.

So Tata.

13 comments:

yUmIe said...

Same goes to me..after office hour trs cabut..ekeke..aslnye xmo blk sbb nt rye hj nk blk lg.tp mak suh pulang jgk..so menurut perintah..ahakss..hurm i nyer baju,mak andam ckp bln 1 bru smpi n leh fitting..gilos x??agk2 i perlu wt backup jg ke ek??

Sya Sakura said...

bestnye cuti... jeles! hehe

Khumaera Ismail said...

berhati-hati balik kmpg.. =)

K.I.N.A said...

seronoknye bleh deco bilik da ye..kina pun blik kg..tp raya hj tak balik..

:: aJa :: said...

u!!gud luck!!!!
:)
*jeles xbalek kmpg..huhuhu~~

mysarah said...

yumie: kita balik naik bas jer u. jauh sangat nak drive sensorang. darah manis la katakan :D

itu la.. baju i ni tak sampai2. tak sampai 1bulan lagi dh. i memang kena wat back up. u ok kot coz bulan 1 smpai. u punya kenduri bulan 3, so ada lagi 1bulan lebih. ok la tu :)

mysarah said...

sya: ala u bercuti lagi jauh! hehe

mysarah said...
This comment has been removed by the author.
mysarah said...

khumaera: tenkiu. nak kena pesan dekat pakcik dreba ni :D

mysarah said...

kina: sama la kita! raya haji tak balik. huhu. slow nak kena deco sebab lepas ni balik dh 1 mggu b4 majlis. so kena settle dulu sikit2 yg mana boleh

mysarah said...

aja: takpe, raya haji kan ada? ;)

iedayah said...

sarah..blk kg bebaik ea dear..epy preparing..=p

mysarah said...

iedayah: kena kejar masa ni. kena prepare betul2 kan!