Monday, November 8, 2010

Celaru

Ok aku cuba tak nak tulis, tak nak cerita dekat sini. takmo la cerita stress2 sebenarnya. tak tau lah. masa nak tulis ni rasa macam nak menitik air mata. pehal entah.

Lebih kurang 3 minggu jer lagi before majlis. and just tinggal 2 minggu untuk aku prepare sume benda yang besar2. 2 minggu lagi dah balik kampung, bercuti panjang. n masa tu, aku dah takkan ada masa dan tenaga untuk pikir dan urus benda2 yang aku patut settle sekarang.

Duduk dekat kampung 3 hari, takde apa dapat disettle, kecuali kek. cat tak beli lagi. so bilik belum cat n perabot tak boleh hantar lagi. mana mau letak.

Pergi butik nak tengok baju, tapi khamis ni baru sampai. "akak oii saya bukan ada banyak masa kat kampung. takkan tiap2 minggu nak balik". susah jugak sebab the owner dalam pantang. 15hb baru habis pantangnya. masa tu baru boleh dia tengok betul2. lagi berapa hari jer masa tu, apa perlu saya buat sekarang? depan dorang buat2 cool, tapi dalam hati menangis. cuma tak bersuara jer.

Sempat jugak curi2 masa cari console table for my room. dah jumpa yang berkenan tapi kaler hitam jer sume. please la, takkan takde produce kaler putih langsung? benci bila time kita nak, sume takde. abang ngah cakap, "takpelah hitam pown". takkan kot?? yang lain sume putih. benci! bukan nak cerewet sangat tapi memang akan nampak sangat janggal if ambik kaler tu. dah2 malas nak cakap. kalo ada, ada la. kalo takde, berserah. tak payah gatal2 nak ada console table bagai. cukuplah perabot yang dah ada *sedapkan hati*.

Baju bertandang pown tak tau cerita. will call u, will inform u. thats all the owner said. please, i just have couple of days saja! should i start crying now? T__T

My officemate asyik MC. pembawakan budak. yes tak boleh salahkan dia, satu hari aku pown akan alami masa macam dia. dan masa tu aku pown tak tau macam mana keadaan aku. dia takde, semua benda aku kena buat. aku lah receptionist, aku lah buat admin, aku lah buat account. can u imagine how kelam kabut i am? Puan Manager, kalo ko baca ni, buat2 tak tau jer lah aku blogging time tengah banyak keje ni. otak aku dah nak pecah.

Orang cakap bakal pengantin tak boleh stress, tak boleh pikir banyak sangat. tapi kalo bukan aku, sape lagi nak tolong pikirkan? sape lagi nak tolong settlekan segala benda dekat atas ni?

Kalaulah kamu boleh baca perasaan saya sekarang

9 comments:

.::DinCma::. said...

Sarah kena byk bersabar..
InsyaAllah smuanya ok..
kena fikir satu2 w/pun mmg kenyataan byk masalh dlm kpala kita nie..
jgn stress ya dear..

PurPLe LaDy AiFA said...

sabar sarah... mmg dugaan cmnie time2 dekat nk kawen neh.. sabarrr byk2, kne double or triplekn thp sabar skrg.. dun worry, insya allah berkat sabar tu allah janjikan yg terbaek utk sarah..

farahfatihah said...

owhhh kamu bersabar yer...kita mengalami keadaan yg hampir serupa...sabarrr

:: aJa :: said...

kamu..
sabar yer..
ai pom 2x lima gak naseb mcm 2..
huhuhu...

bakal pengantin xley stress2x..
:)

ANIeM said...

Oh, believe me sarah. Sangat memahami situasi kamu sekarang! Kita serupa. tapi sarah, kalau boleh, jgn biarkan stress merosakkan hari2 anda. hadapi lah dengan senyuman. Coz, time ni je la kita nak stress dgn benda2 mcm ni..so, take it and smile ok! :-)

yUmIe said...

Sarah dear..jgn stress2 ok..Insyaallah semuanya akn b'jln lancar..jgn t'lalu pkkn sgt..if u not lg stress laling..sabar ok=).."Hadapi dengan SENYUMAN"

anaztasias aira said...

Saya doakan sarah tabah menghadapinya key, dugaan ni. berat mata memandang, berat lagi sarah yg menanggungnya k restkan diri, xmao stress2 ek dear, I pray everything will fine, Ameeeen.

iedayah said...

sara..sbr ea dear..jgn tensi2..insyaAllah sumenye akn selamat n baik2 belaka..kami doakan yg terbaik tuk kamu

safiyyahosman said...

sis syg..byk sabar na..time time mcmnih mmg kita akan rasa stress..perasaan gabra tue yang buat kita rasa semua xkena..sbar byk2..solat minta permudah segalanya akak:)..