Thursday, June 23, 2011

Kereta oh Kereta

Kereta pulak buat hal. dekat bahagian depan asyik bunyi. bising plak tu. ngilu gigi aku. ek ok ek ok. pegi hantar pomen, katanya break pad dah habis. besi berlaga besi. perghhhhh cuba anda bayangkan. indah bukan?

Ok settle pasal break pad. nak start enjin, enjin plak tak nak hidup. sekali tengok bateri pulak kang king kong. hadoiii. dah lama dah perasan macam lain macam. tapi elok pulak sekaligus dia buat hal.

Weekend ni ada projek, terpaksa jugak repair secepat mungkin. mencabar jugak perjalanan tu.

Eh2 nak g mana pulak?
Tungguuuuuuuuu.... my dream will come truuuue :D

Sap sap sap melayang 400++. naseb la kan. dah namanya pakai kereta, bersedia jer la duit untuk maintenance.

So lunch tadi pergi ambik kereta, terus pegi makan. jumpa kakak ipar n kawan opis lama (dulu i keje 1 opis dengan kakak ipar ye). sembang punya sembang dia bagitau dekat situ bakal ada kerja kosong. katanya after 2 years keluar dari kompeni, kita boleh cuba apply masuk balik.

Reaksi aku? memang TAK ah! takde nya der aku nak kerja balik kat situ. everything is about politics. ko pandai ambik hati boss, ko hebat. ko jadi budak baik, ikut arahan orang, ko kena pijak!

So Tata.

3 comments:

aTy _faRed~ said...

company baru ai ni pon kuat main politics sarah..!!! sakit hati..!!! dok letak aircond kat bos..[geram] tapi sbb pekerja baru..so..malas sangat nak layan..senyap2 jer lar..asal tak kacau kerje ai..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

mane2 company pun same..hurm..

Q said...

semua pon politik!

kereta insurans, tayar..huhuhhu