Thursday, June 16, 2011

Mari Menjadi Kanak2 Ribena


Ini lah kerja bila hubby takde kat rumah :P. enjoice giler layan benda ni. terbongkok2 tertunduk2 terketar2 tangan i uolss.

Dia tulis situ, 'Sun Catcher Key Chain'. tak tau lah apa yang nak di catch tu kan. yang aku tau, ada water colour untuk kaler sendiri key chain tu ikut suka hati kau. wahhh ini menarik ni. 1 paket (ada 2 ketul key chain) harganya 7 hengget. agak mahal la jugak kot. tapi teruja punya pasal i sanggup ok.

Sediakan air dan tisu. in case nak lap apa2.

So dah boleh mula proses mengaler.

Tadaaaaa!! ha comel kan kan kan? oleh kerana hanya ada 4 kaler, so ini jer hasil yang terbaik yang boleh dijana minda. lepas dah siap perlu dikeringkan dulu yer kawan2.

Yang seketul lagi aku kasi budak kecik ni kaler (tapi dengan pengawalan yang cukup rapi. kena karpet meraung aku karang). kepala monyet kaler biru, badan merah + hijau. marbeles sungguh kaler nya. ini lah jadi bila jadi baby sitter bidan terjun.

A: Kakak nak makan mcdonald tak?
M: Nak
A: Nak makan apa?
M: Nak kentang
A: Nugget tak nak?
M: Tak nak
A: Mainan?
M: Nak nak
........................
M: Auntie macam mana nak pasang bola ni?
A: Meh auntie buat
M: Auntie kakak nak berak
A: Ha bukak seluar. kakak pandai basuh sendiri tak?
M: Pandai (naseb baekkkkk ko)
A: Kakak nak mandi tak?
M: Nak. tapi baju tak ada
A: Takpe pakai baju ni dulu. nanti balik rumah mama baru tukar. kakak nak ikat rambut?
M: Nak. nak ikat dua. nak getah warna pink
A: Iyelahhhhhh
...............................
M: Kakak nak kaler ni tak?
A: Nakkkkkkkkkk

Nak tarik perhatian budak2 jangan kasi sepah rumah, kasi benda yang boleh tarik perhatian dia. anak aku nanti aku kasi main sudoku karang.

P/s: Nak pegi beli lagi la. boleh kasi hadiah kat kawan2 blogger. herherherherher

So Tata.

5 comments:

yUmIe said...

Sarah,rse cm penah tgk kotak tisu tu??hehe..
interesting le keychain tu..suke,suke!!nt nk cari jgk la..hihi

mRs mysarah said...

rasa macam mengimbau nostalgia tak yumie? hahaha. bila teringat balik rasa rugi plak sebab tak beli sekali yang kaler merah T__T

rindu la kat yumie. bila nak jumpa ni?? kalo jumpa nanti i kasi adiah key chain tu. vavavavava

aTy _faRed~ said...

macam besh jer..ai suker bende2 macam ni..huhu.. kat mener nak beLi...:p

mRs mysarah said...

hehehe. i beli kat kedai stationery kat alam megah. yang ni kecik punya. ada lagi besaaaaarr punya tau. nak beli yg tu la plak nanti. hihihi

yUmIe said...

xpe,lps ni klu jmpe lg beli trs ok..hihi.
itulah,rindu jgk nk jmpe u.bile tah..weekend je i xde kt sini,blk melaka..ha klu dtg melaka gtau k,nt bleh jmpe together2 with our husband..ekeke.