Thursday, June 30, 2011

3 Surprises for Him: Revealed

Surprise 1

H: Ayang, ayang ada hantar apa2 kat abang ke?
A: Hantar apa?
H: Ni ada orang hantar barang kat abang ni
A: Barang apa?
H: Ada bunga dengan kotak hadiah. Tapi dia tak tulis nama
A: Habis nape awak kata kita yang hantar? Oooo… awak ada secret admirer eii. Ada perempuan lain eh?
H: Ya Allah ayang mana ada. Abang ada ayang sorang jer
A: Sampai hati awak kan….
H: Ayang ni mana ada. Patut la orang kilang tadi cakap jangan bagitau orang rumah. Kalau bukan orang rumah yang hantar mesti dia mengamuk punya
A: Habis nape awak bagitau kita?
H: Sebab abang tau ayang sorang jer akan buat benda macam ni
A: Ye ke? Mana ada 


H: Iye... ayang yang hantar. Kan? Satu kilang kecoh tau. Tak pernah ada orang buat dekat Goodyear ni.
A: Takde orang buat, biar kita buat. Suka tak?
H: Suka lahhhh. Menitik air mata abang ni. Terima kasih. Sayang ayang.
A: :)

Kawan2 hubby nakal! comel jer.


Surprise 2



Sampai jer rumah, hubby tengah cabut rumput dekat laman. slow2 aku masukkan kek ni dalam rumah. dia tak perasan langsung.

Masuk rumah, berkilatnya lantai! hubby mop lantai rupanya. not just living room, tapi satu rumah. bilik air wangi! terharu :')

And i call him suruh masuk. and then, second surprise!

Nyanyi lagu happy birthday, rasa touching giler :')

A: Suka tak?
H: Sukaaaaaa. ayangggg nape special sangat ni. terkejut abang.
A: Nama pown surprise
H: Tapi kenapa special sangat?
A: Ala.. salah ke. ni kan 1st time kita sambut birthday awak lepas kita kawen.
H: (A kiss on my forehead)
A: :)

Careless la budak2 BR ni. lilin tak bagi, pisau pown takde. haiyooo!

Aku cuma makan sepotong kecik jer. yang lain hubby habiskan. lagipown bukan kek besar sangat. just for 2-4 persons jer. tapi banyak la jugak kan. tak sia2 aku beli :)

Surprise 3

About 9 hubby dah tertido. letih kemas rumah agaknya :)

1030pm
A: Awak bangun. jom siap2
H: Nak pegi mana?
A: Jom jer lah. siap jer
H: Dah lewat ni
A: Takpe. jom. orang bawak kete. awak ikut jer eh

1100 pm
H: Nak pegi mana ni yang? Nak pegi makan ke? Nak makan ok jugak, abang lapar ni.
A: Ala... Ada lah..
H: La.. ada lagi ke? ingatkan dah habis tadi
A: Nape awak tak suka ke?
H: Suka tu suka tapi sakit jantung abang ni yang
A: Hahahahahaha

Bila dah separuh jalan.

H: Kita nak pegi rumah mak ke?
A: Rahsia

Sampai simpang ke Summit.

H: Nak tengok wayang eh?
A: Rahsia
H: Cite apa yang? transformers ke?
A: Rahsiaaaaa
H: Alaaaaa......

Memang nak tengok muvee pown. hehe. tapi sampai ke sudah aku tak tunjuk tiket, tak bagitau cerita apa nak tengok. sampai dalam panggung pown dia tak tau sampai la cerita start.

H: Transformers!! terima kasih ayang
A: :)


Besttttt!! walaupown aku tido separuh jalan dem! sejam aku tertido tapi 10 minit terakhir aku tengok. gedik nak tengok muvee tengah malam tapi tido. hahaha. tapi aku konpiden memang bestttttttttt giler cite ni.

Sampai rumah dah pukul 3 pagi. dua2 landing, pengsan.

A: Awak bangun dah pukul 7!
H: Ya Allah..
************************
H: En XX saya lambat sikit masuk. baru terjaga ni

Pukul 8 baru sampai office. lambat sejam! tak pernah lagi lambat sampai macam ni. bila hubby sampai ofis jer:

H: Dah2 tak payah nak senyum2, nak tanya apa2. buat keje!

Hahahahahahahahahahahaha.

So Tata.

14 comments:

malynd_anggun said...

sooo sweeett!!
thanks 4 sharing!! bole apply kt bakal hubby nnti...eheh...

nadirah yusof said...

semoga jodoh berkekalan sehingga ke akhir hayat hendaknye. amin :)

choclairissa @ intan said...

wah byknye suprise~

saye ade buat jugak tp simple je..ni entry die

http://choclairissa.blogspot.com/2011/05/he-turned-26.html

:)

Budak Kenit said...

alolo..sooo sweet kak..confirm touching nih..hihi.. :)

aDieyZa said...

so sweet!!

Mia-Ina said...

very very sweet......mujuq suami sarah mengaku 'terharu'..hi,mia pulak wat surprise...mia yg menitik air mata....hahaha..mcm2x jd nye.pe yg ptg suami hargai keikhlasan kte & ksh kte

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

alooloo..soo sweet =)

jihan said...

soo...sweett..!!..saya plak yg terasa malu2 hehehe..;p

hana yoriee said...

ngeeee..bestnya..kalau kita tak dpt tapi buat gini pon kite yg terasa bestkan?? hehe

tqahmisdar said...

sweetnya! hehe

safiyyah osman said...

hehehhe...bestnya jdi abg hadi!hehehehe....:)

masmOna said...

alooo..sweetnyaaa sarah..=)

aTy _faRed~ said...

[semalam nak komen dah..tapi tak tau nape tak boleh]

wahhhh...surprise yang siyes sangat2 sweet giler..............!!! tak bekesempatan nak buat surprise kat asben lagi..:)
jeles korunk dah tengok transformers..!! [eerr..walaupon u tido sudahnye..heheheh]

Sizzling Suzai said...

wahhh..romantic nyer ni y rase nk kawen nih!! hahaha..smoga terus berbahagia ye kak~ =)