Tuesday, June 21, 2011

To Do List, Budget etc

Jalan2 tengok entry yang masih dalam draft, terjumpa entry ni. lamaaaaaa dah nak publish, tak publish2 jugak. here u go some snapshots of "My Big Day" file.

To do list

Budget + Payment

Hantaran

Ada lagi tab lain. snapshot sikit2 sudah lerrr. yes i am quite a details person. tak detail mana lah pown kan. ada lagi orang yang tersangatlah sistematik berbanding aku. tapi cenggini pown kawan aku dah kata aku giler. pehal???!!!

Lists macam ni penting sebenarnya. sekurang2nya kita boleh monitor apa2 saja progress kita. for me plak, tab yang paling penting is "Budget + Payment". segala benda duit keluar aku tulis kat situ. kadang2 nak menitik air mata tengok amount2 tu sume. terutama part TOTAL. fuhhhhh nangesssssssss. eh2, nak kawen kan? berkorban la sikettttt.

P/s: Ada sesiapa berminat nak list ni untuk rujukan? just email me. tq

So Tata.

10 comments:

tqahmisdar said...

dear, this list really help me yg baru nak mule buat budget ni..thanks for sharing!! =)

Reen Tart Nenas said...

kalau tgk balik list payment dulu, rasa cam dh bleh buat downpayment umah kot!

aTy _faRed~ said...

perancangan teliti tu penting..:)

sk said...

hehe sy pon dulu nak kawen ade checklist. tiap2 hari dok belek tang budget tu. hahahaha

syuhaidah said...

dear..email sy..sy x tau nk mule budget dr mane..hope can help me..

iesya_sweetie@yahoo.com

rimieilya said...

blh x kl sy nk jg list tu...blur ni nk set up majlis kawen..tq

rimieilya@gmail.com

msdeeds said...

omg. this will be sangat useful for me. boleh email me tak? wndwa2@gmail.com

thank you!

˙·٠•●Rin Nakamura●•٠·˙ said...

so amazing dear.. can you share wt me dear

lyna.fb@gmail.com

Zara Zainudin said...

salam kak..

nak juga la checklist cenggini.sy baru nak start preparation. thanks in advance.

zahrazainudin@yahoo.com

Anonymous said...

nak juga....anaida85_um@yahoo.com.my
thanks ye...