Thursday, June 23, 2011

Untuk Kamu Auni Qalesya

Sudah menjadi tradisi kami (rakan2 ofis), bila ada ofismate baru kawen, dapat anak, mesti kami akan collect duit untuk bagi hadiah. kami ni pown berapa kerat la sangat. so kutipannya so-so jer la yer. hehehe.

Si ex-mak buyung ni dah request awal2 lagi. "Sarah nanti aku nak car seat atau stroller tau". amboi demand? takpelah aku ikutkan jer lah. aku kan sahabat sejati gittewww.


First place survey dekat IOI puchong. mula2 masuk ke Anakku. tapi takde yang betul2 kena dengan budget. masuk jusco. dah jumpa yang ok, ada promo lagi. but the colour tak ok. that mummy mau merah la pulakkk. ngengade kan? haiyyoo!

The next 2 or 3 days kami ke jusco bukit tinggi plak. mana tau ada kaler yang dia nak tu.

Stroller. geramnya lahaii nak beli untuk anak sendiri! hehehehe.

But my boss kata better beli car seat. budak2 bukan nak duduk sangat atas stroller. car seat memang sangat berguna katanya. lagipown that mummy nanti akan selalu travel berdua dengan anaknya saja. so memang sangatlah berguna.


Baby cot. comelnyerrrr. warna putih macam ni nampak suci jer.


Agak banyak choices. tapi harga pown buleh tahan. budget yang ada agak terdesak, so paham2 sendiri.


Finally we choose this one jugak. warna merah memang out of stock jer lah! terpaksa jugak ambik yang ni. biru pown biru la yer. harga asal 400++ tapi now tengah ada promotion sampai the end of this month. kualiti not bad! seat dia tebal. kedudukan boleh laras (boleh baringkan).

Oh ye. sini ada nak share 1 info. car seat ni ada macam2 jenis tau. n tak semua car seat sesuai untuk sume peringkat umur baby. ada yang untuk newborn to 6 months jer. ada yang from 6 months and above. tapi yang kitorang beli ni suitable for newborn sampai lah umur dorang 3-4 tahun (bergantung pada saiz budak). so very the practical lah. tak perlu membazir beli lain lagi dah. ok?


Sotong tu cute!

So Tata.

5 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

wah..dh shoping moping brg baby ea.. =)

yUmIe said...

Auntie Sarah, 'nt bb nk carseat jgk eh:P'..
haha pengsan le u sarah klu btl bb i bleh jerit cenggitu..tp benda2 cmni pape pn kne byk buat survey kn..owh i ngeriii ok:-s

jihan said...

wahh...untungnyer saya pon nak satu...hik3..;p

aTy _faRed~ said...

pasal saiz car seat tu..ai baru tau.. patut lar kawan baik ai baru beli tup2 kate nak jual..anak die membesar dah lar tu kot..:)

missCHOKODOX said...

sarah : hurm..mas ngn hubby pun tgh survey car seat merangkap bouncer baby..sebab ayah dia dah gediks sgt nak belikan..bila tgk kat tesco mcm2 harga ade..tapi mmg kebanyakkannya mahal2 belaka..huhuh