Wednesday, June 22, 2011

Sarah's Kitchen: Nasi Minyak

Buat label baru yer? Sarah's Kitchen. wahhhh verangan chef uollsss. sementara mood masak-memasak ni masih bermaharajalela baik aku abadikan dekat sini. nanti dah malas rugi kalo tak berlagak sekarang. muahahahaha. shadap la u sarah!

Lately ni suka try macam2 resepi. berbekalkan buku resepi yang aku beli duluuuuu tu [tekan SINI], boleh la dibuat rujukan. kadang2 just nak ambik idea jer, yang lain aku belasah. kalo tak puas hati jugak, i call chef online. mak i kan chef? ;)

Sekarang ni boleh dikatakan hari2 lah masak. kalo tak makan berat2, yang simple2 pown jadi lah. maklum lah dapat hubby yang kerja shift. nak makan bersama pown bukan selalu. kalau dia kerja malam n balik pagi, aku sediakan breakfast before g keje. contoh buat bihun goreng ke, mee goreng ke. masak 1 paket boleh tahan sampai malam. hubby jenis tak memilih. "Senang bela" kata mak aku. hahaha.

Wah wah wah panjang la pulak mukaddimahnya! :P

Bila eh aku masak nasik minyak ni. last weekend kot. lupa lah. 2nd trial. 1st trial hari tu nasiknya tawar. muahaha. 2nd trial of course better :P

Merah nasik i

Ayam madu

Acar timun

Papadom segera. i goreng jer


Cara masak ni style mak. nasik minyak kaler merah, ayam masak merah (aku modified buat ayam madu sebab hubby suka), acar timun. simple kan?

Masak nasi 2 pot. sampai malam pown tak abes. kenyang lah!

Perkara yang paling menggembirakan lepas masak, pujian suami. alhamdulillah, aku mampu jaga perut suami sebaik2nya :)

So Tata.

2 comments:

aTy _faRed~ said...

tak pernah lagi try menu2 istimewa macam ni...nanti nak jugak buat..:)

safiyyah osman said...

adli pun keja shift...nak mkan sama2 tue agak susah..kdg2 msak..kdg2 mkn luar ja..


sedapnya la akak masak!