Friday, July 1, 2011

Cameron Highlands

Yup, we just came back from Cameron Highlands! 3 hari 2 malam (25/6-27/6). even though this is my first choice of our honeymoon destination, but its not a honeymoon lorrr. next time maybe? :) Kami laki bini ikut rombongan family hubby. rombongan kah? rombongan 3 kereta. hehehe.

Perjalanan pergi kami lalu ikut Tapah. fuhhh pening. mencabar betul jalannya. driver steady jer, penumpang yang ting tong sebab jalan putar alam. so untuk menghilangkan mabuk, kami berhenti rehat kejap dekat air terjun Lata Iskandar.

Dah macam mak2 tak? herherher

Niat asalnya nak picnic makan nasik lemak bekal. tapi orangnya ramai ya amat. bukan cuti sekolah pown ramai orang eh kat sini? so just singgah kejap jer la, ambik gambar 2,3,4,5 and so on keping. hehehe.


Then we continue our journey yang agak mencabar ittewwww. then we stop by at Cameron Valley (Cameron Bharat Plantations). nak ambik gambar dekat ladang teh! nak tebus balik gambar yang tak cantik masa pegi 6 @ 7 years ago.

Tapi... tapi.. tapi...... aku kuciwa lagi! hukhukhuk. manusia ramai masyaAllah. nak parking pown susah. masing2 plak dah lapar sebab belum makan apa2 sedangkan masa tu dah almost 2pm. so nak tak nak kena lah jugak korbankan lagi kehendak yang satu tu T__T. tapi sempat pegi beli teh dekat sini! padahal dekat atas berlambak2 orang jual. hehehe.

Pengubat duka. ambik gambar dari jauh pown jadik lah T__T

Kami stay dekat sini.


Mayangsari Suite @ Natasya Resort. betul2 sebelah Equatorial Hotel. maknanya betul2 dekat puncak cameron. of course la fully furnished kan. ada 3 bilik tidur, 2 bilik air. tapi cuma 1 water heater jer yang boleh guna. haiyoooo! nak kencing pown pk 4,5 kali. hahahahaha.


Malam pertama makan steamboat! tapi bukan makan di restoren mahupun di hotel. kami makan di rumah sahaja :D. bawak semua barang yang diperlukan, makan sepuas2nya. breakfast pown MIL masak. kesimpulannya kami tak de makan kat luar langsung. jimatttt :D

To be continue :)

So Tata.

1 comment:

Mia-Ina said...

mmg jimat tul..mia pun wat camni wp pi dgn hubby..ari 1 selalu dh bw bekal msk