Tuesday, July 12, 2011

Aku Join OPS BERSIH

Statement giler berani mati.

Orang sibuk dengan BERSIH kat kl, aku sibuk dengan BERSIH kat Jalan Kebun.

Sejak berpindah (read: SEJAK) ke rumah kami, ops pemBERSIHan di sekitar rumah hanya dijalankan sekadar suka2. dan hasilnya rumput dah sama tinggi dengan tuan rumah. aku konpiden lah orang sebelah menyebelah kata kami pemalas. tapi kami tak kesah. sebab kami sedar diri T__T

Tapi............... nasib baik ada family mertua yang offer diri nak tolong bersihkan laman kami (giler aku tak malu? tapi dah orang nak tolong aku lagi la suka herherher).

M: Assalamualaikum. buat apa?
S: Waalaikummussalam mak. tengah tengok tv jer. nape mak?
M: Takde mak ingat nak pegi rumah korang ni. ayah kata nak cabut rumput tu.
S: Hehehe. mak nak tolong cabut ke?
M: (Sambil gelak) Dah panjang sangat tu. kejap lagi mak datang lah.
S: Hehehe ok mak.

Jangan carik menantu macam aku. sekian.



Keadaan rumput di rumah kami tersangat lah kritikal. dah macam rumah tinggal T__T

Sebelum


Adik ipar, mak mertua, ayah mertua. tiada dalam gambar: tuan punya blog, my biras. syukur ada mereka :P. kebetulan hubby kena masuk keje petang tu. so kami2 jer lah yang berhempas pulas bekerja di rumah.

Selepas

Ketara bukan?

Dalam sejam jugak lah siap sume ni. pastu masing2 lapar, habis jugak lah kuey teow ladna aku. yang tu nanti aku post yer?

P/s: Terima kasih yer semua. nanti lagi 2 bulan buat2 lah tanya lagi herherher.

So Tata.

4 comments:

aTy _faRed~ said...

heheheh... lawak ar u ni sarah..;) tapi siyes..mertua u sangat2 baik..teramat sangat... ai yang terlebih suker kat derang ni since datang kenduri umah derang aritu..:)

mRs mysarah said...

aty:

i am very lucky to have them as my family :)

Liyanaroxx said...

you're so LUCKY sarah! :)

marinahunny said...

jumpa lagi di sini..hahaha