Wednesday, October 27, 2010

Baju Nikah Express

Baju nikah dah selamat hantar ke tailor. o yeahh! lunch semalam terus bergegas ke Kelana Jaya. jauh jugak oo from USJ nak sampai ke sana. Yumie, tau kan kat mana? :P

Nah kasi gambar sikit. khas untuk Yumie cayang :D


It was a very very simple kain. no beading at all (as requested by the tailor jugak). sekali tengok macam kain langsir pown ada, bak kata Mr Busy. haha. takpelah janji ado.

Aku cuma buat a simple baju. kain satin belah dalam buat dress maxi labuh n lace dekat luar buat design kurung moden. eh paham ke? haha. aku serahkan semuanya pada that Auntie. i trust her (insyaAllah) sebab baju raya hari tu dia yang buat n aku selesa. lagipown dia memang selalu jahit baju pengantin. so tak perlu risau lebih2. she will try to make it on or before 20/11/2010. ada masa 5 hari untuk alter or anything before balik kampong n cuti panjang!

So Tata.

25 comments:

Bai said...

lawa je! u tambah beadings!! for sure cun!

Yanie said...

Hehe... baju nikah saya pun simple jew.... chiffon kaftan kosong and light beading.... Warna putih jugak awak. Nampak suci sikit. InshaAllah.

mysarah said...

bai: nak tambah tapi agak2 ada tak org boleh siapkan dalam masa 1minggu? haha

mysarah said...

yanie: i wish i can wear kain chiffon tau. suka sangat kain macam tu. jatuh terletak jer. tak sabar nak tengok baju u ;)

Khumaera Ismail said...

eh..ta mcm lgsir pun la dear..lawa la..nice la sulam nye.. =)

Pep@ri said...

sarah,kain tu mcm kain tunang i dlu tu..hehe..murah2 pn xpe..jnji sweet dipakai nnti.=)

Pep@ri said...
This comment has been removed by the author.
K.I.N.A said...

hehe..express betul..sonoknye da ad baju..;)..btul2..xmacam langsir la..cntik..

mysarah said...

khumaera: tenkiu. lega! haha

mysarah said...

pepari: hohoho. aku pengantin jimat. janji buleh pakai. ehehe

mysarah said...

kina: kena express sebab masa sangat express skrg ni! huhu. ok2 tenkiu sebab menidakkan kata mr busy! agaga

Reen Tart Nenas said...

yeayyy! hampir 50% siap :) chaiyokkkkkkkkk!

iedayah said...

simple yet nice dear..cantik2..suke2..insyaAllah sempat sumenye..chaiyok sarah

mysarah said...

reen: tenkiuuuuuuuu :P

mysarah said...

iedayah: i hope it will turns out well nanti :D

hana yoriee said...

cepat mysarah suruh tailor tu jahit! hehehe..=)

yUmIe said...

Olo suweetnye putih..ye2 i tau ktne.smpi ati xnk sgah kt opis i dlu..hihi.anyways,thanks sbb kasi tgk jgk kainnye..hehe..xpela xde beads pon,if u have more time u blh tmbh sndri.u kn kretip dear..hehe..

miss nona said...

tarikh wedding kite same ke u?heee

Sha said...

puteh suci murni pilihan cik sarah hehe

Sha said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mysarah said...

hana: hohoho. klo la dia boleh siapkan dalam masa 1minggu kan? alangkah bahagianya. haha

mysarah said...

yumie: tak buleh singgah sebab tak tau kat mana. ehehehe

tak sempat kot nak tambah. coz lepas siap, just ada masa tak sampai 2minggu pown before majlis. lagipong i memang tak pandai! hahaha

mysarah said...

miss nona: nop. u punya 28/11 kan? me on 3/12 :)

mysarah said...

sha: warna putih kaler selamat :D

anaztasias einz said...

simple but nice sarah =)