Monday, October 18, 2010

I am a DIY's addict

I had a very busy n hectic weekend. bukan weekend jer, start minggu lepas, balik jer dari keje terus mengadap bunga2 aku yang entah bila nak siap sambil layan drama Chinta.

On saturday, continue my DIY projects, making my bunga stokin for bunga pahar, bunga telur, bunga dulang n maybe for my bunga tangan also. oh please dont ask berapa banyak yang dah siap. rasa nak nangis! T__T

Tido malam pown tak teratur. tertido atas sofa depan tv sebab penat sangat buat bunga. serius, makan tak tentu, tangan dah calar-balar *uhuk uhuk*. all what i think about is my coming big day. tinggal lagi 45 days jer. can i make it? can i finished all my DIY projects?? i keep thinking about that (but of course tangan tak pernah berhenti bekerja), sampai termimpi2.

Aku mimpi bangun pagi dah hari nikah, hari kenduri. bilik pengantin belum cat, perabot belum susun n takde hiasan langsung dalam bilik tu. baju nikah pown tak sempat nak tukar, and im just wearing my daily baju kurung on my big day!

Serius bila bangun tu rasa tak berani nak tdo dah. haha. see how much im worried about that. hmmmm T__T

Semalam (sunday), bertungkus lumus siapkan lipatan kotak n ikat ribbons on them. got help from Mr Busy n his sisters. tapi aku takmo kalah, buat jugak dengan sungguh2. dapat banyak warning from Mr Busy not to do all those works, nanti sakit aku datang balik! yes memang betul2 kena. tengah malam belakang aku buat hal lagi. nasib baik Mr Busy belum balik. pergi klinik but klinik pulak tutup. just makan ubat yang doktor bekalkan sebelum ni. and alhamdulillah, its getting better :')

Pray for me ya sayang-sayangs semua. saya sangat tak keruan di saat ini :(

So Tata.

27 comments:

Sha said...

jgn kalut2 mek wei..bt slow2 n mtk tlg ngn sape2 terdekat..gud luck!

Sha said...
This comment has been removed by the author.
Sha said...
This comment has been removed by the author.
harzharun said...

hi dear....tiba2 i rs rindu pada masa yang mcm u ni...buat semua persiapan dgn gigih sekali..kenangan yg xle lupa...hurmmm, i pun senang termimpi2 kalo ada sumthing big yg akan blaku...tp xpe, enjoy the moment tau!

:: aJa :: said...

huhuhu..
nightmare je kan..
ai pom rse mcm 2..

kamu jga kesihatan baek2x!!!!
:)

Khumaera Ismail said...

wow~!! slmt ber diy..sy pun na rajin2 diy..tp adakah sy akan rajin mcm anda?huhu~

yUmIe said...

Insyaallah sempat siap..believe urself=)
i punya bunga rozek pn sprh jln dh terbenti..haha

iedayah said...

sarah..kuatkn semangat u dear..insyaAllah sempat..adoi..i lg 50 pcs to go..tp xpe sarah...truskan usaha..fikirkan yg indah2..tuk hari bahgia kamu ea

nYomeL said...

gud luck sarah! happy diy-ing! tapi jgn sampai sakit lak.. mesti nak cantek mse big day nnt.. so, kene jage kesihatan kehh..?? take care.. ;)

Mia-Ina said...

takut lak dgr sarah cite ni...tp sarah mmg rajin DIY...mia ni kurang sikit..byk org yg tolong....mia harap time kahwin ni pengantin lbh byk rest dr wat keja..x mau rs lesu

Mia-Ina said...

sarah, x link blog mia ye?

mysarah said...

sha: mintak tolong? sape la buleh tolong aku. aku ni duduk di perantauan. huhuhu

mysarah said...

harzharun: lepas dah settle sume baru boleh enjoy kot. now tak boleh pk langsung pasal tu!! T__T

kenangan itu indah walaupown kadang2 pahit :)

mysarah said...

aja: thanx dear! memang sangat kena jaga kesihatan. silap2 haribulan, nikah kat spital. nauzubillah! hehehe

mysarah said...

khumaera: yg penting effort. insyaAllah u can do it :)

mysarah said...

yumie: meh la tolong i buat ni. u cakap u punya lambat lagi kan. hehehe

mysarah said...

iedayah: i love ur words! :)

ok2 i fikir yg indah jer ok. indah indah indah :D

mysarah said...

nyomel: tenkiu sayangs. klo la i boleh kurus dengan cara ni kan? hahaha

mysarah said...

mia: i hope i can have so much rest! tapi mustahil la dear. huhu

eh sory2 i ingat hari tu i dah linked u punya blog. dah mengong dah i ni pown. huhu. i link sekarang ok ;)

Hana said...

Take care dear.. Plz get help if tak larat nak siapkan sorang2.. :)

Pep@ri said...

chaiyok..jgn pksa wt kje..nnti time kwen muke nmpk penat..simpan energy k=)

Renee Meow said...

happy DIYing.. cant wait to see ur hasil DIY itu.. bila dah siap confirm mesti rase puas hati kan.. take ur time kay..

btw, just to make your day.. pick up ur award here at my blog ya.. :)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

mysarah said...

hana: can u help me? uwaa...

but the main problem is, i susah nak puas hati dengan apa yg org buat. can not reach my expectation la konon. hahaha. gedik kan :D

mysarah said...

pepari: tenkiu. insyaAllah. aku mau kelihatan anggun di kala itu :D

mysarah said...

renee: insyaAllah akan puas hati sebab it tooks most of my rest time to finish them. klo tak puas hati gak memang nak kena lempang diri sendiri laju2 la. haha. anyway thanx for the award! :*

safiyyahosman said...

sis..relax relax..jgn kalut2..everything boleh settle punya...nafas panjang2...:)pray for u sis syg:)...

mysarah said...

piya: ok akak tarik napas ni. kadang2 rasa takmo lepas. kasi lambat sket masa berjalan. haha.

tenkiu adik :)