Tuesday, October 26, 2010

Eden Buek Kojo Gilo!

Lagi 37 hari nak nikah, kain baju nikah baru beli semalam. gilo!

Ni sume last minute punya decision. mulanya ingat nak pakai 1 baju. tapi mak n Mr Busy suruh pakai baju asing2 for nikah n resepsi. so decide nak sewa jer la terus dari butik yang sama. sewa jer dah RM100+-. bila kira2 balik, buat sendiri lagi berbaloi. leh simpan wat kenangan n tunjuk kat anak2 bila tua nanti. tapi tak bangga pown kot tunjuk kat anak sebab mak ekau maso mudo gomok! haha.

Ok2 serius please. so balik kerja semalam terus pergi kedai kain. bukan Jakel. i takmo sebab i kan pengantin kedekut. haha. masuk jer kedai tu terus tengok kain yang tergantung. harga murah giler. balik umah tunjuk kat mak Mr Busy. then kena sound sebab beli kain satin murah. kan i dah kata i kedekut. haha. tak kesah la mak cik. i malas pk panjang. lagipown tailor i dah warning jangan beli baju batu2. susah nak jahit. lagi 1bulan++, what do u expect kan?

Mr Busy lagi senang. beli baju melayu siap. haha. kan aku dah kata, tinggal 37 hari jer. ni la akibatnya! tapi kan masa dia try baju putih bersih tu, tetiba i macam terjatuh cinta plak. nampak cahaya keimanan weh! hahaha.

So Tata.

17 comments:

iedayah said...

sempat lagi sarah.tp series mmg gile chill kamu sarah.pandai sara beli kain without beads..if ad beads agk amek ms gak nk menjahit..

safiyyahosman said...

wahahah..gud luck sis:)..xlama dah:)

ANIeM said...

Oh, kte mmg sekepala la. i pun suke wat last minute. last2 sendiri pening.hehehe..Caiyok!!

Khumaera Ismail said...

hehehe~ta gilo lg.. ;)
sy pun lom book baju sanding nie..47 days to go =)

yUmIe said...

haha finally u beli gak..xpe le Sara,37days to go kn.ape pn jd,jnji nmpk cantik manis je time pkai tu..ekeke.so bile nk tnjk itu kain??xmo le tgu dh jd bju n dh pkai bru dpt tgk..hoho sye demand:p

aTy _faRed~ said...

eerrr... sempat kowt..!! hahah..saje nak bagi u nebes.. kad kawen i dah anto belom... i nak gi yang kat shah alam jer kot.. u tak kisah kan.. tapi.. i tetap akan datang majlis u... so.. maner kad kawen tuk i... jangan kedekut ngan i taw..!! hahaha.. sajer usik u... :p

Reen Tart Nenas said...

sib baik sempat!

Mia-Ina said...

wah, kte sama2x menghitung hari yg sama la sarah...

mia pulak 5 bulan sblm nak nikah, dh beli baju nikah siap di butik..sebab apa?mia bandingkan harga sewa butik mahal..so beli baju kurung moden yg boleh pakai blk for dinner ke...berbaloi gak.

mula2x mak mia cdg nk buat 1 majlis je..situasi mia lak, mia yg nak asing2x ..sbb dh rancang dgn OP amik gmbr lps nikah. so in resepsi, x yah gmbr2x kat luar, leh lyn tetamu sepenuhnya...sbb tau ari kenduri adalah ari plg memenatkan

mysarah said...

iedayah: eh2 niat hati memang nak ada heavy beads penuh satu badan. haha. tapi nak wat cmne, masa dh semput. lagipown i'll just wearing it for one hour macam tu jer kot. its ok la kan :)

mysarah said...

piya: tenkiu adik ;)

mysarah said...

aniem: actually benda tu la yg paling i nk elak. takmo buat keje last minute. nanti kepala otak tak center. haha

mysarah said...

khumaera: ahaha. ada geng! takpe baju sanding dh siap, tinggal nak pilih yg mana berkenan jer

mysarah said...

yumie: musti kasi tunjuk sikit. eh apa orang kata, teaser? haha

mysarah said...

aty: hahaha. sempat mesti sempat. ketuk baru tau! haha.

eh2 kad belum start post lagi. early of Nov baru i distribute. tak boleh awal sangat nanti orang lupe. hehe. kad mesti bg la. eh tapi kan, nama u tak masuk dalam list kot. ahaha

mysarah said...

reen: insyaAllah :)

mysarah said...

mia: ooo gitu. mine tak boleh buat outdoor after nikah sebab nikah n reception on the same day. kena rushing2 sikit la.

eh betul tau. klo beli lagi jimat n puas hati sebenarnya. lagipown leh wat kenangan kan ;)

miss nona said...

yeayy kite same! mmg last minit semuanye!