Wednesday, October 20, 2010

Template Mengumpul Alamat Secara Online

Wah tajuk skema tak hengat. penat tu aku pikir tajuk apa nak tulis. hahaha.

Ok gini. most of u mintak aku share cara yang aku guna untuk collect address from bloggers dekat blog aku ni. tak tahu yang mana? ha tu dekat atas tu aku tempek. template untuk mengumpul alamat korang2 sume. senang kan cara tu?

Yes it was very effective sebab for me sendiri pown, aku malas sebenarnya nak email kasi alamat dekat orang. tapi dalam kemalasan tu tetap jugak aku email :P. malu pown ada jugak kot. aku pemalu ke? wakaka. macam tak kena jer kata adjektif tu. ahaha.

Ok2 back to the topic. actually aku tau pasal template ni dari salah sorang kawan blogger kita jugak. i asked her how to use it and she emailed me the link n i really love it! tapi dear sorry sangat2 i dah lupa mana satu blog u coz dekat bloglist i ni terlalu banyak link b2b's blog sampai sometime terlupa sapa nama tuan punya blog even tiap2 hari baca! dear please klo u baca ni, say hai ok. i kena kasi kredit dekat u :) - eh2 dah tau sape tuan punya badan. tenkiu Macemellow!! :)

So kalo korang nak guna template tu, just click HERE.

Cara2 nak guna:
  1. first klik button "use this template"
  2. then edit la ape yg korang nak, tukar background dia kat "theme".
  3. then if nk publish kat blog mcm aku buat tu, juz ambik embed kat "more actions".

Got it? hope it will helps!

So Tata.

19 comments:

luvira said...

yeay..dah buat gak..TQ

eh..eh..tapikan, nanti alamat tuh seme dia simpan kat ne??

Zariza said...

nak buat gaks..TQ for sharing...

Khumaera Ismail said...

oh..mudahnye.. =)

PurPLe LaDy AiFA said...

yey, sukaaaa sharing neh! hehe

mysarah said...

luvira: dia akan save dalam bentuk spreadsheet. dekat bahagian atas tu ada "see response". so boleh view dekat situ

mysarah said...

zariza: ok, sharing is caring :)

mysarah said...

khumaera: teknologi di hujung jari :P

mysarah said...

aifa: tenkiu ;)

macemellow said...

hai dear.. it's me yg bagi template tu.. hihihi. tak malu je claim gitu.. hehehe. glad it help u.. ^_^

anaztasias einz said...

aah terus teringat macemellow bila tgk entry ni ehehehehe

Mia-Ina said...

best ni..suke ..tq for info

mysarah said...

macemellow: haiiii!!! akhirnya jumpa jugak kamu. tenkiu sangat2 for that useful template. luv u! ;)

mysarah said...

nora: mesti la nora ingat sebab nora pown ada request dari dia kan? ;)

mysarah said...

mia: u r most welcome :)

:: aJa :: said...

:)

tq sarah..
kamu bagus sekali..
mintak izin nk apply jugak yer?
:)

mysarah said...

aja: bila ada ilmu, harus dikongsi. ok sila guna yer ;)

♥S@R@♥ said...

sara dah buat, terima kasih banyak2

nizabeba said...

like2...luv u sarah!! eh?? haha

masmOna said...

sarah nak buat macam ni juga? ye? ye?
muahss =)