Wednesday, October 20, 2010

Misi Separuh Accomplished

Balik keje semalam terus cabut cepat2. pukul 5.22pm dah duduk dalam kereta (sorry bos i ponteng 8 minit :D). niat utama nak ke Nilai 3. since masa beli perabot hari tu Mr Busy suruh tambah lagi 1 side table, lampu meja pown kena la tambah nak kasi balance. eh lupa nak cite, aku dah beli lampu meja yang comel kaler pink ada bling2 n manik2 kristal! i like i like :D

So dengan kentalnya terus menuju ke sana dengan semangat waja. dah la kena gi sensorang. diulangi ALONE. nak wat camne Mr Busy keje shift, pastu dah abes shift OT plak. nak tambah pendapatan la katakan. pung pang pung pang gerak dari USJ pukul 5.30. sampai sana pukul 6. kental. pergi ngan Mr Busy dalam 40-45 minit. jangan pecah rahsia. eh mana ada laju, mana ada :D

Sampai jer sana, terus cari toilet dulu. tak tahan dalam kete sejuk! hehehe. pastu semangat ni cepat2 menuju kedai lampu yang aku pergi hari tu. sekali sampai, kedai TUTUP. yes TUTUP!! serius aku rasa sengal giler time tu. stresssssssnyaaaaa!! Nilai 3 tu bukan dekat oiiii. adoyaiii.

Abes takkan aku nak balik tangan kosong jer kan. terus rasa terumbang ambing. haha. dah alang2 dekat situ, aku pergi la masuk 1,2 kedai. n bought some items. bunga gantung, bunga manggar n some ribbons for my hantaran. malas nak pikir sebenarnya. ambik terus bayar.

Sampai rumah dalam pukul 7.45pm. teringat agenda malam tu. oh nak ke carrefour dengan Mr Busy n his sister. nak beli alas dulang. buat sendiri jer u. jimat sangat2! bought some metres of kain satin n kain organza. aku suka aku suka. seronok ;)

Balik rumah kental mendeko bakul hantaran. aku ni cerewet tahap dewa punya orang. tapi aku betul2 dah malas sangat nak pikir. n hampir pukul 3 pagi baru la siap 9 bakul hantaran aku tu. siap tampal ribbon n hiasan lain. penat nak mam la weh!! tapi takpe janji jalan. kalo aku tak buat tu, entah macam mana la aku nak mula. mak cerewet oiii. eh ada lagi nak buat, bunga n hiasan lain belum buat lagi. belum siap lagi. no no no.

Lupa nak snap gambo. aku teringat dekat bantal busuk aku jer time tu. haha. tak hengat nak ambik2 gambo bagai dah. nanti la yer aku share. nothing to be proud about coz it just a very very very simple deco from mine. tak lip lap lip lap kebabom pong :P

So Tata.

25 comments:

iedayah said...

alhamdulillah..sarah da settle part hantaran..wa..rajin sarah diy alas dulang ea..go sarah go

harzharun said...

sekali harung buat 9 bakul terus???...mmg sgt kental la dear!

nYomeL said...

alaaa.. ciannye! penat je pg nilai 3. but it's ok, u found something else. tapi seriously i kagum, wat 9 bakul in 1 night? wahhh.. hebat! congrats! kagum.. kagum.. hehe! ;)

Lala said...

alolo..cian.
memang terbaek lah dapat kaut 9 terus, sarah! hehe

p/s: lala kasi award kat sarah .amik na.

BURDHANI said...

dear sarah,

off topic : i nak tanya, untuk gambar passport pengantin lelaki yg kena submit dgn borang kebenaran kahwin tu(terengganu), kena pakai songkok ke?

thanks in advanve..=)

-hani-

mysarah said...

iedayah: not yet settle dear. baru settle yg hias2 ribbon tepi2 tu jer dulu. tapi tu pown dah sakit seluruh badan! haha

mysarah said...

harzharun: mula2 ingat nak test jer. tapi bila dah siap 1 terus semangat n buat sampai habes. i pown macam tak percaya sebenarnya. huhu

mysarah said...

nyomel: ni time mood meroyan i datang jer tau. klo malas, tengok la kerja berlonggok entah ke mana. haha. u pown rajin la syg! :)

mysarah said...

lala: rajin sebab tinggal lagi 40days++ jer! ngeeee. ok2 nanti ambik. thanx!

mysarah said...

hani: yes gambar pengantin lelaki kena bersongkok n perempuan kena bertudung. tapi gambar tu tak perlu bagi dekat pejabat agama masa submit borang but kena bagi dekat tok kadi on nikah day. thats what the pegawai tell me. hope it helps! :)

Khumaera Ismail said...

slmt mbuat psiapan..jgn drive laju2..darah manes tu.. ;)

mysarah said...

khumaera: thanx for that reminder dear. i ni memang kena selalu org ingatkn. klo tak terus lupe diri. hehe. darah manis kan. kena jaga diri elok2 :)

yUmIe said...

Giler kentang kamu sarah..asl xjk i pon..klu x ble i tmpg sekaki cri brg..haha

mysarah said...

yumie: klo i tau ada orang nak teman, konpem i ajak! huhu. bf i pown nak bising jugak sebenarnya sebab pergi sorang, tapi i ni keras kepala tahap raksasa gogon. haha. lagipown kena belajar berdikari :P

BURDHANI said...

oh camtu ye. thank you sarah..=)

yUmIe said...

haha sme cm i..klu kte i nk g,mmg i akn g gak..even sorg2 pn i redah jgk..kne bebel xyh ckp le kn..mmg slu kne smash dgn Mr K..hehe..2 le len x sound awl2 tau..war2 kn kt blog neh..ekeke

mysarah said...

hani: u r most welcome :)

mysarah said...

yumie: perangai kita sedondon. wahaha. eh2 esok i nak g lagi. nak ikot??

Pep@ri said...

bersemngat kental btol cik sarah kita ni..kagum dgn ketangkasan mu..=)

yUmIe said...

series u nk g lg hr ni??asl xg hr sbtu je sarah??bleh jln lme2 cket..keh3x..

mysarah said...

pepari: hormon adrenalin mengalir dengan laju. masa jugak berjalan dengan sangat laju. so aku pong kena gerak laju2!!

mysarah said...

yumie: eh2 tak jelas plak dekat situ. esok means jumaat. hehe. malas kot pergi time weekend. nanti lagi lama dekat situ lagi banyak benda yang i nak beli. haha. i nak pergi tuju benda yg i betul2 nak beli jer dulu. lagipown pergi hari keje ni best sebab orang tak ramai. harga pown senang nak tawar-menawar ;)

yUmIe said...

hurm ok gak esk ek..tp klu u g lps keje ble le gak i ikt..i kne tnye Mr K dlu..hehehe..tp klu u g dgn bf i xikt le..segan..hahaha

mysarah said...

hmm. i memang g lepas keje. pukul 530 dah start enjin kete. heheh. kena pegi cepat sebab prjalanan pown dh makan masa 1/2 jam. yumie duk kat mana? serius nak ikut?

yUmIe said...

i duk Sunway..hurm i sbnrnye mmg ade t'pk nk g sne weekend ni..huhu.tp 2 le klu jd g,i pn kne g sorg2 je..cmni la,i xbrni nk cnfirm skrg.let say i confirm nk g dgn u,i SMS u plg lwt mlm ni k..so email me ur phone no : yumie_hard@yahoo.com.
nt i SMS u k dear..