Monday, March 7, 2011

Agungnya Cinta

Tadi bukak blog Reen. dia share 1 video.

Credit to the owner :)

Meleleh jugak la air mata tengok video ni :'(. and what i got from this video:
  1. Starting a new life dengan orang yang kita sayang, walaupown bermula dengan rumah yang tak seberapa, ia tetap indah
  2. Zuriat adalah rezeki yang datang dari Allah. jika belum ada, mungkin belum rezeki kita
  3. Menabung untuk masa depan. bukan dah terdesak baru ingat nak simpan duit. macam terkena dekat batang hidung sendiri jer. adooiii
  4. Hargai orang yang kita sayang selagi dia masih ada *sob2*
  5. Cinta tak mengenal usia

Bila tengok video ni teringat lagu ni:

Anuar Zain - Sedetik Lebih

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

P/s: Andaikata Allah sudah tetapkan yang kita tak boleh beri zuriat pada suami, masihkah dia mampu menjadi dia yang kita kenali dulu?

So Tata.

2 comments:

safiyyah osman said...

waa..sedih..dah nangis..



akak..piya nak tanya...kalau nk buat test HIV...dekat mana2 pun bleh ke?ke kena buat dekat daerah kita lahir?

Reen Tart Nenas said...

sedih kan? tu la... tak sanggup nak tgk video tu lagi...