Monday, March 28, 2011

Wishlists Yang Entah Bila Akan Tercapai

Manusia ni takkan pernah puas dengan apa yang dia ada. Contoh:
  • Gaji 1K tapi kalo boleh nak ber KK
  • Kereta ada sebijik tapi kalo boleh nak tambah lagi sebijik
  • Ada kamera compact tapi kalo boleh nak dslr
  • Ada rumah tapi kalo boleh nak yang lagi besar
  • Baju dah cukup tapi kalo boleh nak berguni2 tak nak kalah dengan orang lain
  • Handset dah ada, boleh guna cukup sume tapi kalo boleh nak AI PON
  • Kulit hitam tapi kalo boleh nak putih
  • Bini ada satu tapi kalo boleh nak lebih

Dan di antara orang2 tersebut aku jugak tak terkecuali. ahahahaha. nama pown manusia. keinginan tu memang tak pernah berhenti. so antara wishlists aku yang-entah-bila-akan-tercapai adalah:
  1. iPad satu!
  2. DSLR satu!
  3. Mitsubishi lancer Camry satu!
  4. Gaji seploh K please!
  5. Nak baby :)
  6. Sihat sepenuhnya. insyaAllah dengan izin Allah

Biasanya kalo aku nak fulfill kan wishlist2 aku yang biasa2 jer, aku ngendeng jer ngan hubby. tak susah sangat pown. cuba guna tips yang aku beri ni. gerenti berkesan! (tu pown kalo hubby korang jenis makan saman la. haha)

Situasi 1:
A: Ala benci lah kasut ni. melecet kaki kita pakai..
H: Ok nanti kita beli baru eh..
A: Tak nak lah. yang ni boleh pakai lagi (taktik... taktik!)
H: Takpe la.. kalo pakai buat sakit kaki pown tak guna jugak. nanti abg beli baru.
A: Ok lah... (dalam hati YES YES YES!! muahahaha)

Situasi 2:
A: Orang dah download macam2 game tapi sume tak boleh play. geram betol....
H: Nape tak boleh main yang?
A: Laptop kecik
H: Tak support eh?
A: Tu lah.. bosan duk main game sama jer
H: Takpe nanti kita beli computer besar eh
A: (Walawehhhhhhhhhh)

Situasi 3:
A: Awak, best kan iPad? nampak best jer guna. nak bawak sana sini pown senang kan.
H: Tapi mesti mahal kan yang?
A: Eh tak la mahal mana. hari tu kita tengok dalam web apple (siap dah buat survey siap2 ok!) harga lebih kurang macam Netbook jer. tapi lagi canggih lagi mahal la..
H: Nanti abang belikan untuk ayang nak?
A: Mahal tu....
H: Eh bukan la sekarang.
A: Hehehehehehehe (bajet laki kau CEO kompeni?)

So Tata.

4 comments:

hana yoriee said...

waahh..taktik berjaya..haha..

hana pn ada wishlist yg hmpr sama =)

hopefully dpt sipi pn jd lah kn? =0

chique-jah said...

hahahaa bijaklah taktik u!
mmg bestlah part ngendeng kat hubby nak fulfill wish nih..;p

nYomeL said...

HAHA! bijak.. comel la taktik mas..

aTy _faRed~ said...

syiok nyer ...!!! ai nak tumpang sekaki ley tak...[ai termasuk dalam List..] hihi