Friday, June 18, 2010

Bunga Stokin: In The Making

Malam tadi pergi lagi ke Klang, tempat semalam. nak beli lagi kain bunga stokin =). going there with Kak Zatul (kakak Mr Busy) n Umi. sangat teruja sebab dah tau basic on how to do that bunga. beli lagi 10 paket kain. 1 paket boleh dapat dalam 3 kuntum bunga (depends on saiz n berapa banyak kelopak yang digunakan untuk sekuntum bunga tu).

Petang semalam balik kerja terus gigih berusaha buat lagi another kuntum. practice makes perfect maa. sempat la siap 2 kuntum lagi. lain2 bentuk. n salah satunya aku buat bunga macam kat bawah ni.

Bunga ros. agak menjadi jugak la aku buat. bunga jer la. yang lain belum buat lagi. n niat memang nak buat exactly like this. cuma daun maybe akan ditukar. sebenarnya aku dah terbeli kain stokin yang kaler hijau tu. tapi bila pikir balik, mana kena dengan kaler tema hantaran aku nanti. so aku akan tukar warna coklat atau silver. manik2 yang berikat tu pown aku dah beli but warna pink gelap. tapi benang pulak lupa beli. hishh penat nak ikat every kelopak dengan pengikat dia tu. keras la. sakit tangan wehh. kalo setakat buat 2, 3 kuntum takpelah. tapi aku nak buat minimum 3 kuntum untuk 1 dulang. kalo 11?? ha kira lah sendiri. maunya tangan jadi rupa incredible hulk. haha.

Oh lupa nak bagitau. current project is bunga dulang. insyaAllah next project will be bunga pahar (tu pown kalo sanggup. haha)

So Tata.

5 comments:

@ty_farEd said...

cantik nyer..!! pandai nyer u buat... perfect..~ :)

mysarah said...

eh yang dalam gambar tu bukan i buat la u... itu orang punya. i'm still trying to do as perfect as that bunga.. :P

safiyyahosman said...

nak order boleh??ahahahahaa...lawa la akak..adoi..:)

mysarah said...

piya nanti akak test dulu buat sebijik yg macam ni. entah jadi entah tidak. huhu. nak order?? adoyaiii.. macam susah jer nak tunaikan permintaan tu. huhu

izaFiza said...

salam dear.kt mana carik kain stokin tu?huhu.