Wednesday, June 16, 2010

Official Photographer

Dilema... dilema... dilema.... makin banyak quotation yang aku dapat, makin susah pulak nak buat keputusan. nak pilih yang mana pown dah tak tau ni. pening sungguh pening. aku akan pilih berdasarkan 2 ciri jer:
  1. Gambar cantik n menarik - cara shot n teknik mengedit. sume kena ambik kira. if shot cantik tapi edit tak power takkan menyerlah lah gambar tu. so kena cari yang betul2 sedap mata aku tengok.
  2. Affordable - sangat penting. all have to be within budget.

Aku tak ingat dah berapa orang photographer aku mintak quotation. dorang sume cepat respond. gud. ni antara ciri yang penting ok. n dari yang banyak2 tu, ada sorang photographer ni bagi quotation yang agak menarik. dia pown sangat sabar melayan sume soalan aku yang kadang2 boleh buat darah mendidih :P

Majlis di Ganu: Nikah + Reception + Outdoor
Majlis di SA: Bertandang + Outdoor
1 Custom Storyboard Album (hardcover) 12"x8"
2 Custom Sticky Album (hardcover) 15"x15"
1 Goldplated Frame + Photo (11R)
1 Slide Presentation
Additional gift (to be discussed later)
DVD
Unlimited Shots
RM2,500

So how? berbaloi tak? bila tanya orang, ramai kata ok dan sangat murah. gambar dorang memang marbeles lah coz sume yang aku mintak quotation, aku akan tengok dulu hasil kerja dorang (in digital mode only).

So nak cari yang lagi murah ke? guna photographer berbeza untuk dua2 majlis ke?pening ni. hish..

So Tata.

4 comments:

ElyaElmo said...

dear..jgn laaa nk cari terlampau murah sgt for photografer ni...
beli untuk kepuasan hati kiter..cuz klo kite rnye perkahwinan sempurna..tiber2 gamba2 tak cantik...tak best gakkk..
rasanye 2500 tu just nice kot untuk 2 wedding pulak tuu..murah sgt dh tuu....

mysarah said...

oh thanx for ur advice dear!

i pown dah pk masak2 n just take the offer kot. i selalu ckp kat org, gambar is the most important thing dlm wedding. so klo best cmne pown, gambar tak cantik tak best jugak kan =)

si kecil said...

perghh..kalo cantik..ni sgt2 murah. dpt 3 album tu. waah!! serious murah..2 tempat berbeza dan jauh plak tu. mind to share? =)

mysarah said...

ok boleh saja. u add dia dekat FB. syahiran sukardi. dia under snap republic punya. hope it helps! =)