Wednesday, June 30, 2010

Pre-Wedding Photography: Is It Necessary?

Aku tengok sekarang dah jadi trend (mungkin dah lama tapi aku yang ketinggalan), ambik gambar untuk pre-wedding. is it necessary? penting ke ambik gambar secara official macam tu? sebenarnya apa tujuan pre-wedding photography (PWP) ni?

Aku pernah bercakap dengan one of my friend yang jugak a bride-to-be pasal isu ni. dia dapat pakej photography sekali dengan pre OR post-wedding photography. dia lebih berminat untuk ambik post-wedding punya coz dia cakap kalo pre-wedding selalu pown dah buat. ala gambar yang konon comel muka kamu berdua dengan boipren tu (takpe aku pown selalu buat. dulu la. zaman muda2 :D).

Kalo ambik gambar before wedding, mana boleh nak mesra2 sangat (except kamu memang tak kisah). kalo dah sah nanti ko nak peluk ke, kepit2 ngan pasangan ko ke, takde sapa nak kesah dah. rasa janggal pown dah takde. yang penting halal sudah =)).

Sampai sekarang aku duk pikir lagi, apa tujuan PWP sebenarnya. sebenarnya sume tu terpulang pada kita sendiri. lain orang lain cara pemikirannya. jangan sentap, ini hanya pendapat peribadi :)

So Tata.

4 comments:

@ty_farEd said...

ooowwhh.. i pon selalu terpikir pasal perkare ni... pagi tadi pon i masih terpikir2 lagi.. same macam u.. perlu sangat ker sekang.. or i yang ketinggaLan.. ~ngeeee... i tak nak buat.. sebab i rase.. i pon dah banyak gambar2 pre wedding yang i tangkap sendiri ala2 muke bajet chumel..hahahaha....

mysarah said...

oh u sependapat dengan i =)

tu la i rasa tak perlu kot sume tu. baik wat post-wedding kan. lagi best buleh peluk2. hahaha

farahfatihah said...

hi dear, xsalah kalau ada bajet lebih...tp kalau rasa xberbaloi, xpayah pun ok, me, pre-wedd mmg xda.

mysarah said...

ini cuma pendapat peribadi. no heart feelings =)