Thursday, June 10, 2010

Tarikh-tarikh Penting


Tarikh2 penting kami

♥ Berkenalan ♥
November 2005

♥ 1st Meet up ♥
December 2005
Tarikh sebenar aku tak ingat :P

♥ In Serious Relationship ♥
14 February 2006
Saja jer aku tunggu tarikh ni. sebabnya nak bagi senang ingat (Mr Busy la. ingatan aku kuat. haha)

♥ Merisik Ceremony ♥
8 May 2010
On my birthday =)). after 4 years together, kami ambik keputusan nak kawen. aaawww. so dengan gatalnya aku suruh Mr Busy hantar rombongan merisik. budak2 zaman sekarang. haha. actually family dia dah lama nak hantar rombongan. cuma aku yang belum bersedia. sedia nak kawen tu dah lama (sebab tu kursus kawen dah lama settle. haha) tapi banyak benda lagi aku kena pikir. keadaan family n everything. n this year insyaAllah, i am ready. even pada mulanya masih jugak ragu2. tapi bila dah makin dekat aku makin yakin. aku yakin yang Allah dah bukakan pintu hati aku untuk menikah. sudah2 lah tu duk couple lama2. tambah dosa jer :P

♥ Engagement + Solemnisation + Reception Day ♥
3 December 2010
Ambik kau. sekali harung jer sume. senang keje aku. ekekeke. jimat masa, jimat tenaga. n yang penting jimat duit aku, jimat duit sume orang :P. majlis 3 December nanti pulak bukan majlis aku sorang jer. kami buat majlis untuk 2 pasangan. abang aku n aku ;). insyaAllah abang aku nikah on 27 November. seminggu lepas tu kenduri nikah aku n sambut menantu. all in one. hope everything akan jalan seperti yang dirancang. planning kena betul. banyak benda kena settle ni!

♥ Majlis Bertandang ♥
11 December 2010
Kami tetap pada pilihan tarikh yang pertama. no ubah2 anymore. so all together, 3 minggu berturut-turut la aku akan bersengkang mata untuk majlis besar. tak buleh nak bayangkan macam mana penatnya nanti ya? kena makan supplement kasi kuat ni. haha.

Summary:
Berkenalan: November 2005
1st Meet Up: December 2005
Serious Relationship: 14 February 2006
Merisik: 8 May 2010
Engagement+Solemnisation+Reception: 3 December 2010
Bertandang: 11 December 2010

Ya Allah Peliharakanlah Hubungan Kami..

So Tata.

4 comments:

SYAFIQASHAFIE said...

semoga semuanya bjalan lancar, semoga bhgia jugak,. :))

mysarah said...

tanx dear =)

Sha said...

jmput aku k..tp aku pom msti tgh bz time tue huhu

mysarah said...

sha: mesti aku jemput, tapi jangan tak datang!