Monday, June 21, 2010

Bunga Stokin: Ros

Weekend yang penuh dengan aktiviti. sekarang tengah giler nak siapkan bunga. so sehingga malam tadi, i managed to finish up 20 kuntum bunga ros yang sangat cantik (bukan aku cakap, tapi orang yang tengok hasilnya cakap cenggitu :P). as a beginner dalam dunia pembuatan bunga ni, aku patut berbangga dengan diri sendiri. bangga dengan kesabaran, ketekunan, kesungguhan dan kekreatifan yang tak seberapa ni.

Inilah hasilnya..

20 kuntum bunga ros yang kembang mekar

and some petals yang belum dibentuk n dicantum

Lepas sume bunga ni dah siap nak kena sambung pulak. katanya nak buat bunga dulang kan. tapi ni yang aku duk risau ni. risau bila aku sambung nanti hasilnya tak se'marbeles' yang diharapkan. kena banyak buat research lagi.

Projek bunga dulang sudah hampir berjaya. nampak gayanya bunga pahar pown akan terhasil dari titik peluh sendiri. abes la tangan i calar balar kena besi u. muahahaha.

So Tata.

14 comments:

ZiraZin said...

hehehehe....sesgt laa cantikk...mnrikk...mmmm...lepass niee mesti masyukkk org nk watt tempahan bungee stokingg lakss..ahakkss2...AMINN

mysarah said...

oh tidak kak chik... tak sanggup kot nak terima tempahan. buat ni pown dah naik kejung seluruh badan. hahaha

anyway thanx for the compliment =))

gincuitumerah said...

cantikk....x sbar nk tgk bile da cntum2 nnti..sarah..yg colour hijau tu buat daun x?

mysarah said...

rasanya org tak guna kot yg kaler hijau tu. nk tukar kaler coklat tapi kaler coklat yang ada tak cantik. tgk la dulu nnti. tgk kepala otak ni kretip ke x nak buat cara lain lak. hehe.

org hanya akan cantum once sume dah siap. tak berani nak buat dulu. takut tak jadi. huhu

safiyyahosman said...

akak...lawal la..:)

mysarah said...

tenkiu piya cyg.. ni hasil dr tangan org yg tak berapa nak kretip. hehehe

hana yoriee said...

hi mysarah..canteknye bunga stoking tu..hehe..anyway, salam perkenalan..saya pun b2b juge.. =)

farahfatihah said...

wahhh cantiknya!!!

mysarah said...

hana: hehe. thanx. anyway salam kenal jugak :)

mysarah said...

farahfatihah: thanx a lot dear!! ;)

ElyaElmo said...

mysarah..cene buat tu??senang tak??ajaa laa step by step

mysarah said...

elya: senang jer if dah tau step. ok nanti if i ada mssa terluang i'll make a tutorial k ;)

Sha said...

lawo la..nk jgk! ;p

mysarah said...

sha: mu nak kena datang kenduri aku la! heheh