Wednesday, June 30, 2010

Bilik Aku Dah Macam Gudang

Housemate aku kata, "Sarah bilik ko dah macam gudang aku tengok". haha. yes aku admit. bilik kecik tapi segala benda alah aku sumbat. gini la adat hidup membujang di rumah sewa. bilik ko tu la rumah ko. segala benda sila lah simpan di dalam bilik. kemas elok2. jangan jadi macam aku. sila tengok.

Ni kira ok dah ni sebab baru kemas. kalo tak nak langkah pown kena selak kain. haha. ok tipu. bilik aku jadi sendat cenggini sebab paper bag yang berlambak ni la. ops lupa nak gtau, last weekend aku pergi ke Nilai 3 lagi with Mr Busy n his sis. tak dirancang pown. gerak dari rumah pown dah pukul 330 petang. bakul untuk gubahan hantaran aku nanti jugak dah dibeli. nampak sipi² cukup la yer. tak grand pown. tapi sweet :P

I bought this kind of paper bag.

English style. i fall in love when the first time i saw this. so 2nd time pergi malas dah nak pikir banyak, terus jer angkut 1000pcs dengan harga 38sen/pcs (for small size. yang besar lain harga). masih lagi murah n tepat dengan bajet :). tak banyak kedai dekat Nilai tu yang jual design macam ni. ada jugak english style tapi corak lama sket. anda tengok, sure boleh beza which one is better. yang penting yang ni aku suka sebab sangat sweet. sangat kena dengan tema at Ganu nanti. aku heppy. sangat sangat sangat :)

N also bought some flowers untuk deco barang hantaran nanti. mulanya tak nak beli sebab tak yakin tapi Mr Busy cakap, "Beli la dulu sikit. cuba dulu. abg yakin ayg boleh buat. tengok macam bunga telur tu, cantik sangat dah abg tgk. ayg mesti boleh buat punya". wahh vangga! "Mekasih awak bagi kita semangat macam tu". terus berkobar-kobar nak teruskan misi seterusnya.

So Tata.

4 comments:

cik ieza said...

hihi kedai vr star kat nilai 3 eh?
saye pun shopping brg2 goodies bag kat situ gak..mmg agak mura nak compare ngan kedai2 lain =)

mysarah said...

oh nampak yer dekat plastik tu. lupe plak nak quote nama kedai tadi =)

yes kedai dia best sebab masih baru. n barang2 dia sangat teratur. tak sakit kepala otak nak pilih barang. barang dia pown banyak n agak murah. i setuju :)

safiyyahosman said...

sangat sokong abg mr busy.ahhahaa..
akak musti boleh nyalah..chaiyok2!!

mysarah said...

ala mekasih adik cayang. terharu akak :')

ok akan cuba buat sungguh2 demi sume orang yang bagi support yang tak berbelah bahagi =)