Thursday, July 1, 2010

Macam Ni Cantik?

Macam budak2 baru belajar jer aku tengok. really dont reach my expectation yet. banyak lagi kena improve. cuba tengok dari sudut berbeza.


Rasa macam there is something wrong with this bunga telur. nampak kosong kan? maybe akan buat this kind of renovation:
  1. Tambah bunga kecik - mak Mr Busy n her sis jugak bagi the same idea. aku dah pernah cuba buat bunga kecik tapi hasilnya hampa. masih banyak perlu dipelajari.
  2. Add some ribbons - yang aku buat tu just 1 pair of ribbons jer iaitu pink+silver. i should make it into 3 pairs but smaller. so ruang akan dipenuhkan n susunan dia every pairs letak atas dan bawah keliling lidi. korang paham ke ni? takpe nanti dah siap aku tunjukkan balik.
  3. Tukar saiz ribbons - ribbon pink tu sangat dominan sampai hampir tutup kaler bunga yang sangat soft. so aku akan tukar. ribbon besar would be silver n yang kecik baru buat kaler pink. it will looks better sebab kaler pink dah sangat banyak kat situ.
  4. Besarkan sikit bunga - should i? others kata saiz dah ngam. tapi aku rasa macam tinonet sangat la pulak.
  5. Letak ribbons ropol2 betul2 bawah bunga - aku dah beli dah ribbon ni. 1 gulung besar kau! dah cuba pasang tapi macam tak kena, plus aku rasa memang susah nak bubuh. so give up terus tolak tepi. tapi rugi la pulak sebab ribbon dah beli. tapi bila tengok balik rasa macam menyemak pulak kalau tambah lagi ropol2 tu.

So u guys ada pendapat lain tak untuk dikongsi? please i really need ur opinion. mata aku ni susah nak suka benda hasil kerja tangan sendiri.

So Tata.

16 comments:

@ty_farEd said...

i tengok cantik jer.. tak de cacat ceLa atau kekurangan.. tetibe rase macam nak tempah.. u amik tempahan tak...??hahahaha

farahfatihah said...

betul kata aty, elok je tgk..cantik tau!! good job!!!

mysarah said...

aty: wahahahaha. tempahan?? i punya pown tak jalan2. klo ambik tempahan mahunya i punya nanti i tempah kat orang. haha

mysarah said...

farah: i ni cerewet sangat kot. tu yg susah nak berkenan bila tangan sendiri yg buat. bila org lain buat senang pulak i suke. ngeee

anyway thanx dear!!

gincuitumerah said...

sarah...cantikla...cume ribbon pink tu cm besar ckit je..huhuhuhu

mysarah said...

ha betul3... ribbon tu besar. so hari tu org dh beli terbalik. silver besar n pink yang kecik. seimbang sikit kot ;)

miss nona said...

i rase yg buat u kate kosong sbb bawah rose tu kn..
klu letak ribbon ok dh kot bwh ros tu.

mysarah said...

miss nona: oh ye.. ok nnti i cuba letak. thanx for ur advice :)

safiyyahosman said...

cantik dah akak..tp kalau tambah sikit lagi ribbon..ok..bg nampak sarat sikit..sbb bila tgk nampk kosong..bg nampk penuh skit mayb nmpk ok:)

mysarah said...

ok2 tenkiu adik. akak memang nak tambah sket kuantiti ribbon. tapi sampai sekarang projek tak jalan2 lagi nih. malas dah menguasai diri :P

Amalina said...

hye there..u can add manik2 kecik kat tgh2 macam debunga gitu if u like =)

tp bunga rose tu mmg dah chantekk =)

mysarah said...

i memang dah beli inti bunga but this is bunga rose. kalau tmbah dah tak jadi bunga rose dah la :P

anyway thanx for the compliment! =)

journey of a lady said...

rose tu da cantek..size pon just nice..tp i tgk klu org buat bunga sekuntum gitu, daun nye jugak dr stoking..i pon ade buat bunga2 kecil 4 kelopak, tp leceh la..tgk kt blog i..ade tutorial :p

Sha said...

comey doh semek..i like!bape hengget jatuh skumtum ney..

mysarah said...

journey of a lady: i memang tengah try buat bunga kecik. dh jadi tapi kurang lawa, so cuba lagi :D

mysarah said...

sha: comey ke? hehehe. dalam RM1.50